Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Ντίτμαρ Μπαρτς: «Να γίνει Ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος και κούρεμα του ελληνικού»
[Ζούγκλα]: Ντίτμαρ Μπαρτς: «Να γίνει Ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος και κούρεμα του ελληνικού»

[Ζούγκλα]: Ντίτμαρ Μπαρτς: «Να γίνει Ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος και κούρεμα του ελληνικού»

«Τασσόμαστε υπέρ μιας Ευρωπαϊκής διάσκεψης χρέους και υπέρ του κουρέματος του χρέους της Ελλάδας. Είναι πραγματικά απίστευτο το ότι η γερμανική κυβέρνηση από τη μια αρνείται να εξοφλήσει το αναγκαστικό δάνειο που πήραν οι ναζί από το ελληνικό κράτος και να καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις, ενώ από την άλλη η Γερμανία αποκομίζει κέρδος ύψους 1,34 δισ. ευρώ από δάνεια και αγορές ελληνικών ομολόγων», λέει Ντίτμαρ Μπαρτς, επικεφαλής του ψηφοδελτίου τη γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) στην αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Αντώνη Πολυχρονάκη.
Ο γερμανός πολιτικός χαρακτηρίζει τη μέχρι σήμερα γερμανική πολιτική για την Ελλάδα αλαζονική, ταπεινωτική και λησμονά την ιστορία. Υποστηρίζει οτι η Αριστερά της Ευρώπης, της γερμανικής συμπεριλαμβανομένης, θα πρέπει να αναρωτηθεί πως θα μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα αποτελεσματικότερα από ότι μέχρι τώρα και οτι ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει ξανά στα ίδια του τα χέρια το πεπρωμένο του. Αντί να τίθεται σε ομηρία ο λαός μιας υπερχρεωμένης χώρας πρέπει να υπάρξει μια δεσμευτική απόφαση ελάφρυνσης του χρέους με ρεαλιστικούς όρους, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω οικονομικά», τoνίζει ο Ντίτμαρ Μπαρτς. Επικρίνει παράλληλα την κ. Μέρκελ και τον Σόιμπλε ότι «με τις εντολές της τρόικας, την αυστηρή πολιτική λιτότητας και την αποτυχημένη πολιτική στο προσφυγικό που επέβαλαν ώθησαν το ευρωπαϊκό εγχείρημα στο χείλος της καταστροφής, ενώ για το προσφυγικό εκτιμά οτι έγινε μια απαράδεκτη συμφωνία με την Τουρκία του Ερντογαν, η Ιταλία και η Ελλάδα αφήνονται στην πραγματικότητα μόνες με τα τεράστια προβλήματα».
Τάσσεται υπέρ μίας συνετούς σχέσης με την Ρωσία, παρά την όποια δικαιολογημένη κριτική στον Πούτιν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!