Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ντιμιτρόφ: ”H συμφωνία είναι ένα τεστ ωριμότητας”
[Ζούγκλα]: Ντιμιτρόφ: ”H συμφωνία είναι ένα τεστ ωριμότητας”

[Ζούγκλα]: Ντιμιτρόφ: ”H συμφωνία είναι ένα τεστ ωριμότητας”

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ μίλησε αποκλειστικά στην DW για τη συμφωνία με την Ελλάδα στο ονοματολογικό, περιέγραψε τα επόμενα βήματα της διαδικασίας και ενθάρρυνε όλους τους εμπλεκομένους να γράψουν Ιστορία.
«Δεν επιβάλλουμε μια λύση. Έχουμε καταλήξει σε έναν συμβιβασμό» δηλώνει ο Ντιμιτρόφ. Όσο για την άρνηση του προέδρου της ΠΓΔΜ να επικυρώσει τη συμφωνία αναφέρει: «Όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, αλλά δεν έχουμε όλοι τον ίδιο ορίζοντα».
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ υποστηρίζει ότι στη συμφωνία οι βασικοί προβληματισμοί και των δύο πλευρών έχουν ληφθεί υπ’ όψιν. «Υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη χώρα ”Μακεδονία” και την περιοχή Μακεδονία στην Ελλάδα. Υπογραμμίζεται ότι Μακεδόνας στη μία και Μακεδόνας στην άλλη περίπτωση σημαίνουν κάτι διαφορετικό για τα δύο έθνη, η (σ.σ.: εθνική) ταυτότητά μας διασφαλίζεται, κάτι πολύ σημαντικό, διότι βεβαίως δεν μπορείς να διαπραγματευθείς ιδιαίτερα για το ζήτημα της ταυτότητας» τονίζει.
Ερωτηθείς για το εάν τα Σκόπια έχουν λάβει επαρκείς εγγυήσεις από την Αθήνα, ο κ. Ντιμιτρόφ σημειώνει: «Έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα με μια σειρά βημάτων. Αρχικά τα βήματα προβλέπεται να γίνουν από τη δική μας πλευρά επειδή έχουμε ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, οι αλλαγές αυτές πρόκειται να γίνουν εντός της Μακεδονίας. Υπάρχει επίσης μια ρήτρα που λέει ότι εάν η συμφωνία δεν τεθεί σε ισχύ, βεβαίως τα πάντα καθίστανται άκυρα. Αυτό είναι ένα τεστ ωριμότητας νομίζω και για τις δύο χώρες».
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη που παραχωρήθηκε αποκλειστικά στην DW με αφορμή την επίσκεψη του Νίκολα Ντιμιτρόφ στο Βερολίνο, όπου είχε συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!