Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Νότια Αφρική: Πυροτεχνουργοί ερευνούν το τέμενος όπου διαπράχθηκε θανάσιμη επίθεση με μαχαίρια
[Ζούγκλα]: Νότια Αφρική: Πυροτεχνουργοί ερευνούν το τέμενος όπου διαπράχθηκε θανάσιμη επίθεση με μαχαίρια

[Ζούγκλα]: Νότια Αφρική: Πυροτεχνουργοί ερευνούν το τέμενος όπου διαπράχθηκε θανάσιμη επίθεση με μαχαίρια

Η αστυνομία γνωστοποίησε την Κυριακή ότι πιθανόν εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μέσα στο τέμενος κοντά στην πόλη Ντέρμπαν όπου διαπράχθηκε μια θανάσιμη επίθεση με μαχαίρια την περασμένη εβδομάδα.
Η Νότια Αφρική μαστίζεται από βίαια εγκλήματα και κοινωνικές εντάσεις που συνδέονται με τη φτώχεια και τις τεράστιες εισοδηματικές ανισότητες, αλλά μέχρι την περασμένη εβδομάδα σπανίως σημειώνονταν σε αυτή τη χώρα επιθέσεις τζιχαντιστών, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές της Αφρικής.
«Πυροτεχνουργοί βρίσκονται στο τέμενος και θα μας αναφέρουν εάν πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό ή όχι», δήλωσε ο Σιμφίβε Μλόνγκο, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Κατεπειγουσών Εγκληματικών Ερευνών, μιας μονάδας ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας που έχει το προσωνύμιο «Γεράκια».
Σύμφωνα με τον Μλόνγκο, η αστυνομία είχε ερευνήσει το τέμενος την Παρασκευή, αλλά δεν είχε βρεθεί τίποτε ύποπτο τότε.
Πλάνα που μετέδωσε το νοτιοαφρικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο NCA εικονίζουν μια μεγάλη αστυνομική δύναμη ανεπτυγμένη στο τέμενος και πιστούς και διερχόμενους στο εξωτερικό του, εκατοντάδες μέτρα από τις ταινίες με τις οποίες η αστυνομία οροθέτησε τον χώρο.
Ο Πρεμ Μπάλραμ, εκπρόσωπος της Reaction Unit, μιας ιδιωτικής εταιρείας ασθενοφόρων, δήλωσε, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο News24, ότι οι πιστοί που βρίσκονταν μέσα στο τέμενος και περίοικοι απομακρύνθηκαν στην περιοχή όταν «βρέθηκε ένας μηχανισμός που έμοιαζε με βόμβα μέσα στο κτίριο».
Την περασμένη Πέμπτη, τρεις άνδρες, που έφεραν όπλα και μαχαίρια, επιτέθηκαν στους πιστούς στο τέμενος αυτό κοντά στο Ντέρμπαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!