Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Η Νορβηγία ζήτησε διπλασιασμό των αμερικανικών δυνάμεων στα εδάφη της
[Ζούγκλα]: Η Νορβηγία ζήτησε διπλασιασμό των αμερικανικών δυνάμεων στα εδάφη της

[Ζούγκλα]: Η Νορβηγία ζήτησε διπλασιασμό των αμερικανικών δυνάμεων στα εδάφη της

Η Ρωσία αποδοκίμασε την Πέμπτη την απόφαση της Νορβηγίας να ζητήσει από τις ΗΠΑ να διπλασιάσουν τους στρατιώτες που έχουν αναπτύξει στο έδαφός της, όπως και το γεγονός ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα σταθμεύσουν πιο κοντά στη ρωσική μεθόριο.
Αυτά τα σχέδια «μας προκαλούν μεγάλη ανησυχία», επισήμανε η πρεσβεία της Ρωσίας στο Όσλο στον λογαριασμό της στο Facebook.
Προτού προσχωρήσει ως ιδρυτικό μέλος στο ΝΑΤΟ το 1949, η Νορβηγία είχε δεσμευτεί, προκειμένου να καθησυχάσει τους φόβους της ΕΣΔΔ, να μην ανοίξει τα σύνορά της σε ξένες στρατιωτικές δυνάμεις εφόσον δεν δέχεται επίθεση ή δεν απειλείται με επίθεση.
Η παρουσία των Αμερικανών στρατιωτών στη Νορβηγία «αντίκειται στην απόφαση της Νορβηγίας του 1949… γεγονός που καθιστά τη Νορβηγία (μια χώρα) λιγότερο προβλέψιμη, επιρρεπή στο να τροφοδοτεί τις εντάσεις, να υποδαυλίζει την κούρσα των εξοπλισμών και να οδηγεί σε αποσταθεροποίηση την κατάσταση στη βόρεια Ευρώπη» συμπληρώνεται στο μήνυμα της Ρωσίας.
Την Τρίτη, η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να διπλασιαστεί ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στην επικράτειά της. Ήδη, από το 2017, η Νορβηγία φιλοξενεί στο Βέρνες (κεντρικά) περίπου 330 μέλη του πολεμικού ναυτικού, στο πλαίσιο των εναλλαγών προσωπικού, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες της γειτονικής Ρωσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!