Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: No man’s land σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα στο Από Μηχανής Θέατρο
[Ζούγκλα]: No man’s land σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα στο Από Μηχανής Θέατρο

[Ζούγκλα]: No man’s land σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα στο Από Μηχανής Θέατρο

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λύρας παρουσιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη παράσταση στη χώρα μας της βραβευμένης στη Γαλλία Ρουμάνας συγγραφέα Alexandra Badea, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ελπιδοφόρες φωνές της σύγχρονης γαλλικής δραματουργίας και έχει τιμηθεί με το Μεγάλο Βραβείο Θεατρικής Γραφής (Grand Prix de la Littérature Dramatique, 2013).
Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για τρεις παραστάσεις (21, 22 και 23 Οκτωβρίου 2016) στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου «Το Γαλλικό θέατρο a la Grecque», που συνδιοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούρο και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Τώρα συνεχίζει την πορεία της στο «Από Μηχανής Θέατρο» και πρόκειται επίσης να ταξιδέψει στη Γαλλία, στο Palais de behague, με την υποστήριξη του Ρουμανικού Ινστιτούτου (Ρουμανική Πρεσβεία) και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Γαλλίας (Ελληνική Πρεσβεία)
Λίγα λόγια για το έργο:
Μετά τον επιτυχημένο «Βουρκόλακα» του Αργύρη Εφταλιώτη, ο σκηνοθέτης εξερευνά δύο σύντομα έργα της συγγραφέα, το «Aller-retour» και το «Varisia, 13 Juillet» σκηνοθετώντας τα σε ένα ενιαίο έργο με τίτλο «No man’ s land».
Τα δύο έργα και οι ήρωές τους συμπλέκονται και συνομιλούν μεταξύ τους, σε δραματουργική σύνθεση του Γιώργου Λύρα. Όπως όλα τα έργα της Alexandra Badea, έτσι και το No man’s land, διεισδύει στον ανθρώπινο ψυχισμό με τρόπο άμεσο, βαθύ και σκληρό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!