Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Ο Νίκος Καβουκίδης στο «Μονόγραμμα»
[Ζούγκλα]: Ο Νίκος Καβουκίδης στο «Μονόγραμμα»

[Ζούγκλα]: Ο Νίκος Καβουκίδης στο «Μονόγραμμα»

Το επίσημο βιογραφικό τον αναφέρει ως «Διευθυντή φωτογραφίας- Μοντάζ» μα εκείνος δηλώνει πως του ταιριάζει περισσότερο η λέξη «κινηματογραφιστής». Ο Νίκος Καβουκίδης που έγραψε τη δική του ιστορία αλλά και διαμόρφωσε εν πολλοίς τον ελληνικό κινηματογράφο για μισό αιώνα και πλέον, αυτοβιογραφείται στο «Μονόγραμμα».
Από γονείς Μικρασιάτες, γεννήθηκε στον Πειραιά και η πορεία του καθορίστηκε από την παιδική του ηλικία. Πατέρας του ο πρωτοπόρος κινηματογραφιστής Γιώργος Καβουκίδης, πιστός φίλος και στενός συνεργάτης του Φιλοποίμενα Φίνου, τον οποίο ο Νίκος Καβουκίδης αποκαλεί πνευματικό πατέρα. Η ζωή του, συνυφασμένη από όλα εκείνα τα συστατικά που συνθέτουν την7η Τέχνη. Οι σπουδές του στη μεγαλύτερη σχολή του Ελληνικού Κινηματογράφου, που ήταν η Φίνος Φιλμ, και στη οποία άρχισε να δουλεύει και να εκπαιδεύεται από τα 15 του χρόνια.
Ο κινηματογράφος είναι το πάθος του. Πιστεύει πολύ «στη δύναμη της εικόνας». Ακόμα και για την τηλεόραση, δηλώνει πως του αρέσει, αλλά «..μόνο αν τη δουλεύεις κινηματογραφικά!»
Συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους μεγάλους Έλληνες σκηνοθέτες, από τον Αλέκο Σακελλάριο, ως τον Νίκο Κούνδουρο και από τον Ντίνο Δημόπουλο, ως τον Παντελή Βούλγαρη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!