Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Νιγηρία: Κάθειρξη 15 ετών για έναν από τους απαγωγείς των μαθητριών στο Τσιμπόκ
[Ζούγκλα]: Νιγηρία: Κάθειρξη 15 ετών για έναν από τους απαγωγείς των μαθητριών στο Τσιμπόκ

[Ζούγκλα]: Νιγηρία: Κάθειρξη 15 ετών για έναν από τους απαγωγείς των μαθητριών στο Τσιμπόκ

Ένας από τους τζιχαντιστές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ καταδικάστηκε την Τρίτη σε κάθειρξη 15 ετών για την συμμετοχή του στην απαγωγή το 2014 περισσότερων από 200 μαθητριών στο Τσιμπόκ στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
“Ένα μέλος της Μπόκο Χαράμ που βρισκόταν μεταξύ των απαγωγέων των κοριτσιών στο Τσιμπόκ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών” από το δικαστήριο του Καϊντζί, στην κεντρική Νιγηρία, το οποίο άρχισε από χθες να εκδικάζει τις υποθέσεις εκατοντάδων φερόμενων μελών της Μπόκο Χαράμ, δήλωσε ο Σαλιχού Ισάχ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο 35χρονος Χαρούνα Γιαχάγια που καταδικάστηκε είναι “ανάπηρος”, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, έχει ένα χέρι παράλυτο και ένα πόδι παραμορφωμένο και ομολόγησε την ενοχή του, ζητώντας επιείκεια από το δικαστήριο, με το επιχείρημα ότι “εντάχθηκε με τη βία” στην τζιχαντιστική οργάνωση και “δρούσε για λογαριασμό της λόγω της σκληρότητας” της οργάνωσης, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.
Ωστόσο το δικαστήριο του Καϊντζί έκρινε ότι “είχε την επιλογή να μην πάρει μέρος στις δραστηριότητες της Μπόκο Χαράμ”, πρόσθεσε ο Ισάχ και γι’αυτό τον καταδίκασε στη βαρειά αυτή ποινή κάθειρξης.
Εκατοντάδες φερόμενα μέλη της Μπόκο Χαράμ άρχισαν να παρουσιάζονται από χθες, Δευτέρα, ενώπιον του δικαστηρίου αυτού, το οποίο εγκαταστάθηκε σε μια στρατιωτική βάση του Καϊντζί, για να αποφανθεί αν θα τους καταδικάσει, θα τους αθωώσει ή θα εισαχθούν σε κέντρα αποκατάστασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!