Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 5 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Νερό, το πιο πολύτιμο αγαθό
[Ζούγκλα]: Νερό, το πιο πολύτιμο αγαθό

[Ζούγκλα]: Νερό, το πιο πολύτιμο αγαθό

Δεν νοείται ζωή χωρίς νερό. Κι όμως, ο πιο πολύτιμος πόρος του πλανήτη κινδυνεύει, καθώς άλλοι τον μολύνουν και άλλοι τoν κατασπαταλούν. Ευκαιρία ευαισθητοποίησης η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού.
«Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική. 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι αγωνιούν για λίγο νερό. Ατελείωτες ουρές σε δημοτικά πρατήρια που μοιράζουν νερό με το δελτίο, ο καθένας δικαιούται μόνο 25 λίτρα την ημέρα. Όλα αυτά υπό την επίβλεψη της αστυνομίας, για να αποφευχθούν ταραχές και λεηλασίες». Αυτό είναι το εφιαλτικό σενάριο για την «ώρα μηδέν» σε μία χώρα που πλήττεται από ξηρασία και λειψυδρία. Δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς ήδη σήμερα στο Κέιπ Τάουν το νερό διανέμεται με δελτίο, 50 λίτρα την ημέρα, μέχρι να αρχίσουν οι βροχές και να ξαναγεμίσουν οι δεξαμενές υδροδότησης.
Το περασμένο φθινόπωρο η ξηρασία έπληξε και το Μαρόκο. Στην πόλη Ζαγκόρα ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα στους κατοίκους που περίμεναν στην ουρά, μέσα σε αφόρητη ζέστη, για λίγο νερό. Μειωμένη όσο ποτέ πριν η στάθμη του νερού στην Ισπανία, όπου η αγροτική παραγωγή απορροφά το 85% των αποθεμάτων. Και η ζήτηση για το πιο πολύτιμο αγαθό θα αυξάνεται διαρκώς, καθώς αυξάνεται και ο παγκόσμιος πληθυσμός. Η ρύπανση του περιβάλλοντος και η αποψίλωση των δασών για υλοτομία, μαζική κτηνοτροφία και άλλες χρήσεις, μειώνει ακόμη περισσότερο τους διαθέσιμους υδάτινους πόρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!