Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Νέες κυρώσεις κατά αξιωματούχων από τη Βενεζουέλα προετοιμάζει η κυβέρνηση Τραμπ
[Ζούγκλα]: Νέες κυρώσεις κατά αξιωματούχων από τη Βενεζουέλα προετοιμάζει η κυβέρνηση Τραμπ

[Ζούγκλα]: Νέες κυρώσεις κατά αξιωματούχων από τη Βενεζουέλα προετοιμάζει η κυβέρνηση Τραμπ

Η κυβέρνηση Τραμπ προετοιμάζει νέες κυρώσεις που θα εφαρμοστούν κατά μιας άλλης ομάδας αξιωματούχων από τη Βενεζουέλα που διασυνδέονται με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, αντιδρώντας στη συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης, παρά την κριτική που ασκείται διεθνώς, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων.
Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν το «πάγωμα» των περιουσιακών τους στοιχείων σε αμερικανικό έδαφος, την απαγόρευση να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, αλλά και να συνεργαστούν με αμερικανικές εταιρείες. Οι κυρώσεις αυτές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου στο Reuters.
Δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι τελικές αποφάσεις για την κατάρτιση της λίστας με τα νέα πρόσωπα, ενώ θεωρείται πιθανό ότι θα συμπεριλάβει μεγάλο αριθμό ονομάτων, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ο χρόνος που θα γίνει η σχετική ανακοίνωση.
Η Ουάσινγκτον προχώρησε στην εφαρμογή κυρώσεων κατά του Μαδούρο προσωπικά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ είχαν εξαγγελθεί κυρώσεις κατά 13 πολιτών της Βενεζουέλας στις 26 Ιουλίου.
Ο επόμενος κύκλος των κυρώσεων αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει κυρώσεις για τον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια περιορισμών, ενώ δεν θέλει να κλιμακώσει κατά την παρούσα περίοδο, αξιοποιώντας όλο το πλαίσιο μέτρων που διαθέτει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!