Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Munich Re: Σε ναδίρ 13 ετών το κόστος των φυσικών καταστροφών το πρώτο εξάμηνο
[Ζούγκλα]: Munich Re: Σε ναδίρ 13 ετών το κόστος των φυσικών καταστροφών το πρώτο εξάμηνο

[Ζούγκλα]: Munich Re: Σε ναδίρ 13 ετών το κόστος των φυσικών καταστροφών το πρώτο εξάμηνο

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2005 έχει υποχωρήσει φέτος το κόστος των φυσικών καταστροφών. Αυτό προκύπτει από στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Munich Re, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών αντασφάλισης στον κόσμο.
Σύμφωνα με τη Munich Re το συνολικό οικονομικό κόστος από καταιγίδες, πλημμύρες και σεισμούς κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους διαμορφώθηκε στα 33 δισ. δολάρια έναντι 65 δισ. δολαρίων πέρυσι.
Οι ασφαλιστικές εταιρίες κατέβαλαν συγκεκριμένα αποζημιώσεις ύψους 17 δισ. δολ. για φυσικές καταστροφές έναντι 25,5 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, με το ποσό κινείται πάντως κοντά στο μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών των 17,5 δισ. δολαρίων/
«Ύστερα από μία περίοδο ακραίων καταστροφών με ζημίες ρεκόρ, είναι θετικό που καταγράφουμε μια φάση με χαμηλές ζημίες», δήλωσε ο Τόρστεν Γιέβορεκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Munich Re. Η αντασφαλιστική, ωστόσο, επεσήμανε ότι οι υψηλότερες ζημίες συνήθως προκαλούνται το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Πέρυσι, μια σειρά από μεγάλους τυφώνες είχαν ως αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να εκτιναχθεί στα 340 δισ. δολάρια.
Η Munich Re κατέγραψε 430 φυσικές καταστροφές το πρώτο εξάμηνο, από 380 ένα χρόνο νωρίτερα και 250 που είναι ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος. Περίπου 3.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε φυσικές καταστροφές, από 5.540 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!