Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Μπαράζ κατασχέσεων
[Ζούγκλα]: Μπαράζ κατασχέσεων

[Ζούγκλα]: Μπαράζ κατασχέσεων

του Κώστα Ιερίδη
Σε μπαράζ κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών ή στην καλύτερη περίπτωση στη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης προχωρούν την τελευταία περίοδο δικαστικά τμήματα των εφοριών.
Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, οι κατασχέσεις σε καταθέσεις, εισοδήματα στα χέρια τρίτων και κινητά και ακίνητα ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου του περασμένου έτους 695.074. Στο τέλος Αυγούστου είχαν ανέλθει στις 774.321. Οι κατασχέσεις, δηλαδή, αυξήθηκαν μέσα σε ένα οκτάμηνο κατά 79.247 ή περίπου 11,5%.
Πρόκειται για σημαντικό ποσοστό αύξησης που φανερώνει ότι oι εφορίες δεν «χαρίζονται» στους οφειλέτες ή ότι εν όψει της ανεξαρτητοποίησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προσπαθούν να επιδείξουν έργο.
Ποιες είναι οι προβλέψεις; Ότι οι κατασχέσεις θα αυξάνονται, όσο η φορολογία «πολλαπλασιάζεται» και τα εισοδήματα μειώνονται ή στην καλύτερη περίπτωση παραμένουν σταθερά. Γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Σεπτέμβριο οι κατασχέσεις αυξήθηκαν περαιτέρω.

Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έναντι όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές η εφορία λαμβάνει τα εξής μέτρα αναγκαστικής είσπραξης:
-κατάσχεση υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών
-κατάσχεση ακινήτων
-κατάσχεση εισοδημάτων στα χέρια τρίτων, όπως είναι το εισόδημα από ενοίκια ή απαιτήσεις από πελάτες όσον αφορά στις επιχειρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!