Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Μπ. Μπορίσοφ: Αν τα Σκόπια και η Αθήνα δείξουν θάρρος, θα βρεθεί λύση για το όνομα
[Ζούγκλα]: Μπ. Μπορίσοφ: Αν τα Σκόπια και η Αθήνα δείξουν θάρρος, θα βρεθεί λύση για το όνομα

[Ζούγκλα]: Μπ. Μπορίσοφ: Αν τα Σκόπια και η Αθήνα δείξουν θάρρος, θα βρεθεί λύση για το όνομα

«Αν τα Σκόπια και η Αθήνα δείξουν θάρρος και οι φίλοι μας, Τσίπρας και Ζάεφ, βρουν λύση του ζητήματος για την ονομασία, θα δείτε ότι σε μερικούς μήνες τα πράγματα θα προχωρήσουν στη θετική κατεύθυνση για όλους μας. Εύχομαι επιτυχία. Η Βουλγαρία θα έχει εποικοδομητική στάση, η εξεύρεση λύσης είναι κάτι σημαντικό», τόνισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, μετά την ολοκλήρωση της τελετής ανταλλαγής των πρωτοκόλλων επικύρωσης, από τα κοινοβούλια των δύο χωρών, του Συμφώνου Φιλίας, Σχέσεων Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας μεταξύ της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Σόφια. Πράξη με την οποία ουσιαστικά τίθεται πλέον σε ισχύ η συμφωνία.
Αναφερόμενος στο Σύμφωνο Φιλίας με την ΠΓΔΜ, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ εστίασε στον δρόμο που ανοίγεται για τις δύο χώρες στον τομέα των υποδομών, που θα χρηματοδοτηθούν από την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ η υπουργός Εξωτερικών κα Ζαχάριεβα – η οποία παρέστη μαζί με τον ομόλογό της, της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ – επεσήμανε ότι μετά την υπογραφή του Συμφώνου, τον περασμένο Αύγουστο, το διμερές εμπόριο παρουσίασε αύξηση κατά 11% και η τουριστική ροή μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε κατά 10%.
Ο κ. Μπορίσοφ αργότερα, ερωτηθείς στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι σκόπιμο να δίνει κανείς συμβουλές επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αν αρχίσεις να δίνεις συμβουλές εδώ στα Βαλκάνια και να λες τι είναι σωστό και τι δεν είναι, θα γίνει έκρηξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!