Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Ο Μουσταφά και η Ναχίντ αποχαιρέτησαν τους Καλύμνιους συμμαθητές τους
[Ζούγκλα]: Ο Μουσταφά και η Ναχίντ αποχαιρέτησαν τους Καλύμνιους συμμαθητές τους

[Ζούγκλα]: Ο Μουσταφά και η Ναχίντ αποχαιρέτησαν τους Καλύμνιους συμμαθητές τους

Αγκαλιές, φιλιά, δακρυσμένα μάτια, αναμνηστικά δώρα, φωτογραφίες, αμοιβαίες υποσχέσεις για συναντήσεις στο κοντινό μέλλον, ολόθερμες ευχές και πολύ μουσική, το προσφιλές μέσο επικοινωνίας και έκφρασης των νέων ανθρώπων!
Αυτό ήταν το κλίμα που επικρατούσε σήμερα στην αυλή του 2ου Λυκείου Καλύμνου. Μια μέρα που δεν θα ξεχάσει κανείς από τα παιδιά. Όπως και την ημέρα του περασμένου Σεπτέμβρη που ο Μουσταφά και η αδελφή του Ναχίντ από το Αφγανιστάν πέρασαν την πύλη του σχολείου τους και για πέντε περίπου μήνες έγιναν συμμαθητές τους.
Η σχολική κοινότητα ήταν η δεύτερη μεγάλη αγκαλιά που ανοίχτηκε για τους δυο Αφγανούς. Η πρώτη ήταν της ανάδοχης οικογένειας της Ελένης Φλωριανού και του Γιάννη Βλαχογιάννη και των δυο παιδιών τους, του Βασίλη και της Ειρήνης. Και υπήρξε και μια τρίτη, ακόμη μεγαλύτερη, αυτή της κοινωνίας της Καλύμνου, που εδώ και δυο χρόνια με τη δράση της «Ομάδας Στήριξης Μεταναστών και Προσφύγων» και τη συνδρομή της πλειονότητας των κατοίκων δίνει μαθήματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και φιλοξενίας!
Ο Μουσταφά και η Ναχίντ αποχαιρέτησαν σήμερα την Κάλυμνο φεύγοντας για Γερμανία. Το αίτημά τους για επανένωση με τον μεγαλύτερο 23χρονο αδελφό τους, που βρίσκεται εκεί τα τελευταία δυο χρόνια σε στρατόπεδο προσφύγων περιμένοντας να του χορηγηθεί άσυλο, εγκρίθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!