Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Μοσούλη: Η υπέρτατη δοκιμασία στη μυστηριώδη πόλη
[Ζούγκλα]: Μοσούλη: Η υπέρτατη δοκιμασία στη μυστηριώδη πόλη

[Ζούγκλα]: Μοσούλη: Η υπέρτατη δοκιμασία στη μυστηριώδη πόλη

Το χειρότερο σενάριο που απευχόταν ο Διεθνής Συνασπισμός στη Μοσούλη επιβεβαιώνεται: Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στο «μαργαριτάρι του βορρά» (Μοσούλη) και χρησιμοποιούνται από το Ισλαμικό Χαλιφάτο (Daech) ως ανθρώπινες ασπίδες. Και -στην παρούσα φάση τουλάχιστον- δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά γι’ αυτούς, κάποια ασφαλής έξοδος διαφυγής από τα πεδία των σφοδρών συγκρούσεων.
Χιλιάδες κάτοικοι της Μοσούλης καλούνται να επιβιώσουν στα ίδια τους τα σπίτια με τις οικογένειές τους, χωρίς τροφή και νερό τη στιγμή που η πόλη παραμένει χωρίς ρεύμα, σε θερμοκρασίες μάλιστα υπό του μηδενός κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Μακριά από την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, η μάχη έχει εστιαστεί λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Μοσούλης, μεταξύ του ιρακινού στρατού που υποστηρίζεται από τον Διεθνή Συνασπισμό και των «στριμωγμένων» για τα καλά πλέον μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου, από τη στιγμή που έχουν περικυκλωθεί.
Η αναμέτρηση έχει γίνει εξαιρετικά βίαιη και διεξάγεται πλέον χωρίς κανόνες.
Ο ανθρωπιστικός διάδρομος διανοίχθηκε από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις -υπό την εποπτεία των Ρώσων συμβούλων- αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί, καθώς οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Daech, εκτελούν όποιον επιχειρήσει να διαφύγει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!