Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Μοσούλη: Αντίστροφη μέτρηση για την μητέρα των μαχών στο οχυρό του Χαλιφάτου που δεν έπεσε ποτέ!
[Ζούγκλα]: Μοσούλη: Αντίστροφη μέτρηση για την μητέρα των μαχών στο οχυρό του Χαλιφάτου που δεν έπεσε ποτέ!

[Ζούγκλα]: Μοσούλη: Αντίστροφη μέτρηση για την μητέρα των μαχών στο οχυρό του Χαλιφάτου που δεν έπεσε ποτέ!

Τέσσερις μέρες μετά την έναρξη της επίθεσης στην Μοσούλη, οι ιρακινές δυνάμεις που υποστηρίζoνται από το συνασπισμό, κερδίζουν σταδιακά έδαφος. Ο Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο, αναφέρει ότι η μάχη θα μπορούσε να γίνει πιο δύσκολη.
Θέμα ημερών ίσως και ωρών είναι η μεγάλη συντονισμένη στρατιωτική επιχείρηση των Ιρακινών ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων του συνασπισμού της Δύσης υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, να περάσει εντός της περιοχής, όπου υψώνεται το οχυρό των τζιχαντιστών, στη Μοσούλη, που δεν έπεσε ποτέ από το 2014 έως και σήμερα.


Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη ξεκίνησαν μια αεροπορική επιδρομή το βράδυ, σε μια αποθήκη αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στην περιοχή της Μοσούλης στο Ιράκ.

Κατά την τρίτη ημέρα της επίθεσης ανακατάληψης της Μοσούλης, η οργάνωση του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ΕΙ) προέβαλε μάλιστα σθεναρή αντίσταση, απέναντι στην κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων Ιρακινών μαχητών.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ, οι τζιχαντιστές το επιτυγχάνουν αυτό, χρησιμοποιώντας αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες».
Οι δυνάμεις ανατολικά της Μοσούλης εξασφάλισαν τον έλεγχο της στρατηγικής διαδρομής της Isis, Ερμπίλ-Μοσούλης. Οι αγωνιστές της Isis από την άλλη, ανταπέδωσαν τα χτυπήματα με επιθέσεις αυτοκτονίας και οι κυβερνητικές δυνάμεις προχωρούν πλέον, σε δύο μέτωπα επίθεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!