Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Μοσκοβισί: Νέα νομοθεσία για τη φορολόγηση των ψηφιακών εταιρειών
[Ζούγκλα]: Μοσκοβισί: Νέα νομοθεσία για τη φορολόγηση των ψηφιακών εταιρειών

[Ζούγκλα]: Μοσκοβισί: Νέα νομοθεσία για τη φορολόγηση των ψηφιακών εταιρειών

Ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, προειδοποίησε κατά τη διάρκεια διάσκεψης της τεχνολογικής βιομηχανίας ότι είναι αποφασισμένος να εισαγάγει νέα νομοθεσία τον επόμενο μήνα για τη φορολόγηση των ψηφιακών εταιρειών.
«Ξέρω ότι αυτό θα ανησυχήσει ορισμένους εδώ, αλλά είναι πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί, μιλώντας σε διάσκεψη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η οποία διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες από την Digital Europe.
Η ανακοίνωση της πρότασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι προγραμματισμένη για τις 21 Μαρτίου. «Η ψηφιακή φορολογία δεν αποτελεί πλέον πιθανότητα – αυτό το πλοίο έχει σαλπάρει», πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί.
Ο Γάλλος Επίτροπος, ο οποίος προέρχεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, δήλωσε στο συνέδριο ότι υπάρχει ένα «βαθύ σχίσμα μεταξύ του τόπου όπου δημιουργούνται τα ψηφιακά κέρδη και εκεί που φορολογούνται, εάν φορολογούνται».
Επισήμανε ότι τα έσοδα των τεχνολογικών κολοσσών έχουν αυξηθεί – και η φορολογία δεν ακολούθησε αντίστοιχα. Ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των εσόδων για τις «κορυφαίες ψηφιακές επιχειρήσεις» έχει κυμανθεί περίπου στο 14% από το 2011, σε σύγκριση με το 0,2% που είναι ο ρυθμός ανάπτυξης για κάποιες πολυεθνικές και 3% για επιχειρήσεις πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε τη δέσμευσή του να συνεργαστεί με τον ΟΟΣΑ για μια διεθνή λύση, αν και αυτό θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο για διαπραγματεύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!