Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Μογκερίνι: Την Τρίτη υπουργική συνάντηση στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία με το Ιράν
[Ζούγκλα]: Μογκερίνι: Την Τρίτη υπουργική συνάντηση στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία με το Ιράν

[Ζούγκλα]: Μογκερίνι: Την Τρίτη υπουργική συνάντηση στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία με το Ιράν

«Η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν δεν είναι διμερής, είναι απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και καμιά χώρα από μόνη της δεν μπορεί να την ακυρώσει», δήλωσε η Ύπατη Αρμοστής της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας, Μ. Βρετανίας με την ίδια και ακολούθως με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν.
«Η συνάντηση γίνεται με σκοπό να διατηρηθεί η συμφωνία χάριν της ασφάλειας της περιοχής μας», είπε η κ. Μογκερίνι, προσθέτοντας ότι «έχουμε ευθύνη και καθήκον να κάνουμε ό,τι μπορούμε και μπορούμε να κάνουμε πολλά για να διατηρήσουμε την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν».
Εδώ και ένα χρόνο λέω, συνέχισε, κυρίως στους φίλους μας στην αμερικανική ηγεσία ότι αυτή η συμφωνία δεν είναι διμερής συμφωνία. Είναι μια απόφαση του ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών και ανήκει σε όλο τον κόσμο.
Συνέπεια αυτού είναι ότι καμιά χώρα από μόνη της δεν μπορεί να καταστρέψει τη συμφωνία ή να την ακυρώσει, γιατί όλοι οι άλλοι παραμένουν προσηλωμένοι σ αυτήν. «Αυτές τις μέρες βλέπουμε ακριβώς αυτό, την αντίδραση και την απάντηση της διεθνούς κοινότητας, η οποία σχεδόν ομόφωνα υποστηρίζει την πλήρη συνέχιση της πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας».
Καταλήγοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι Ευρωπαίοι είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε τη συμφωνία, καθώς και τις δεσμεύσεις μας σ’ αυτή και να βοηθήσουμε όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να είναι ειλικρινείς με τις δεσμεύσεις τους προς χάριν της ασφάλειας στην περιοχή μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!