Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Ν. Μηταράκης: «Η προσωπική διαφορά από τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων θα επιφέρει μειώσεις έως και 25%»
[Ζούγκλα]: Ν. Μηταράκης: «Η προσωπική διαφορά από τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων θα επιφέρει μειώσεις έως και 25%»

[Ζούγκλα]: Ν. Μηταράκης: «Η προσωπική διαφορά από τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων θα επιφέρει μειώσεις έως και 25%»

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση
«Την ώρα που η κυβέρνηση αναλώνεται στο αν θέλει ή δεν θέλει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, οι πολίτες βιώνουν τη δύσκολη πραγματικότητα στην οποία η ίδια η κυβέρνηση τους καταδίκασε. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η προσωπική διαφορά που θα προκύψει από τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων βάσει του “νόμου Κατρούγκαλου” θα φθάνει κατά μέσο όρο το 20% έως 25%» δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.
Ο πρώην υπουργός, υπογράμμισε: «Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, στα σενάρια που εξετάζει για τον ”κόφτη”, ήδη έχει συμπεριλάβει την περικοπή της προσωπικής διαφοράς. Οι παλαιοί συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο να περικοπεί το 20%-25% της σύνταξής τους. Οι νέοι συνταξιούχοι θα πάρουν συντάξεις μικρότερες κατά 25% μεσοσταθμικά. Οι σημερινοί εργαζόμενοι (μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι) πληρώνουν εισφορές δυσανάλογα υψηλές με τις παροχές που προσφέρει το ασφαλιστικό σύστημα».
Και τόνισε: «Το σύνολο του πληθυσμού είναι εγκλωβισμένο στον φαύλο κύκλο διαρκών αυξήσεων σε αυτά που πληρώνει και διαρκών μειώσεων σε αυτά που απολαμβάνει. Έχει έρθει η ώρα αυτός ο κύκλος να σπάσει».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!