Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Μηχανολογικό εξοπλισμό από την Τουρκία διέθεταν οι τζιχαντιστές στη Ράκα
[Ζούγκλα]: Μηχανολογικό εξοπλισμό από την Τουρκία διέθεταν οι τζιχαντιστές στη Ράκα

[Ζούγκλα]: Μηχανολογικό εξοπλισμό από την Τουρκία διέθεταν οι τζιχαντιστές στη Ράκα

Πριν από μερικές ημέρες ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την ανακατάληψη της Ράκα από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, της πόλης-προπύργιου των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος. Την ανακοίνωση του στρατού ακολούθησαν πανηγύρια των Σύρων και των συμμάχων τους για την επιτυχή επιχείρηση στην “πρωτεύουσα” των εξτρεμιστών, που έπειτα από τρία χρόνια σκληρής κατοχής απελευθερωνόταν.
Την Τρίτη η τουρκική εφημερίδα Hurriyet δημοσίευσε σε άρθρο της μία χαρακτηριστική φωτογραφία ενός εκσκαφέα, ο οποίος ανήκει στο Μητροπολιτικό Δήμο του Ικονίου. Σημειωτέον η πόλη του Ικονίου (Konya) βρίσκεται στο κέντρο της γειτονικής χώρας και θεωρείται το κέντρο του τουρκικού ισλαμισμού, η “Μέκκα της Τουρκίας” όπως χαρακτηριστικά έχει επικρατήσει να αποκαλείται. Οι κάτοικοί του διακατέχονται από έντονη θρησκευτικότητα, ισχύουν οι αυστηροί νόμοι του Ισλάμ και φυσικά η εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ λάμπει διά της απουσίας της.
Ο εκσκαφέας όμως αν και ανήκει στο Ικόνιο δεν βρίσκεται εκεί! Σύμφωνα με τη Hurriyet το μηχάνημα ευρέθη στη Ράκα! Στην πρωτεύουσα δηλαδή των τζιχαντιστών στη σύντομη κυριαρχία τους στη Συρία.
Οι σχέσεις της Τουρκίας και κυρίως των ακραιφνών μουσουλμάνων της χώρας με τους εξτρεμιστές “αδελφούς” τους είναι γνωστές. Υποψίες αλλά και καταγγελίες για τη σχέση του επίσημου τουρκικού κράτους με το ΙΚ έχουν επίσης πολλάκις διατυπωθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!