Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 6 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: «Μια φωνή κι ένα ψέμα» του Βασίλη Νικολαΐδη στο θέατρο «Αλκμήνη»
[Ζούγκλα]: «Μια φωνή κι ένα ψέμα» του Βασίλη Νικολαΐδη στο θέατρο «Αλκμήνη»

[Ζούγκλα]: «Μια φωνή κι ένα ψέμα» του Βασίλη Νικολαΐδη στο θέατρο «Αλκμήνη»

Το θέατρο «Αλκμήνη» θα φιλοξενήσει από τον Οκτώβριο την παράσταση «Μια φωνή κι ένα ψέμα». Πρόκειται για ένα έργο βασισμένο σε μια ιδέα του Βασίλη Νικολαΐδη που παντρεύει τους ήρωες του «Εμπόρου της Βενετίας» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ με την «Ανθρώπινη Φωνή» του Ζαν Κοκτώ.
Μια ουσιαστικά τολμηρή παράσταση, όπου ο μονόλογος του Ζαν Κοκτώ, «Ανθρώπινη Φωνή» (1930) επανατοποθετείται στο αρχικό του πλαίσιο…
Ένα μονόδραμα με ερμηνευτή έναν άντρα…
Είναι γνωστό πως ο Γάλλος συγγραφέας εμπνεύστηκε τον διασημότερο μονόλογό του από την ιστορία ενός άνδρα – κάτι που, βεβαίως ήταν αδύνατον να παρουσιαστεί στον καιρό του, – κι εύκολα καταλαβαίνουμε πόσο ουσιαστικά μεταβάλλει η αλλαγή του φύλου και τον χαρακτήρα του ατόμου και την αίσθηση του δράματος που βιώνει.
Συνειρμικά θυμόμαστε μιαν άλλη ανάλογη ιστορία, αυτήν του «Εμπόρου της Βενετίας» του Σαίξπηρ, όπου ο ώριμος Αντόνιο θυσιάζεται για να μπορέσει ο νεότερος εραστής του να αποκτήσει μέσω ενός γάμου την κοινωνική θέση που επιθυμεί. Μια ερωτική σχέση που δηλώνεται σαφώς από τον συγγραφέα, όμως για αιώνες καλύφθηκε από τον μανδύα της «αγνής φιλίας».
Η μία ιστορία φωτίζει, εμπλουτίζει την άλλη και οι χαρακτήρες των δύο ηρώων, του Αντόνιο (κύριος Α.) και του νεότερου Μπασάνιο (κύριος Β.), διαγράφονται ακόμη πιο ουσιαστικά μέσα στο σύγχρονο πλαίσιο όπου εντάσσονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!