Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Μία επίσκεψη στο Παρίσι αρκεί για να καταλάβουμε πως πρέπει να ζει ο άνθρωπος
[Ζούγκλα]: Μία επίσκεψη στο Παρίσι αρκεί για να καταλάβουμε πως πρέπει να ζει ο άνθρωπος

[Ζούγκλα]: Μία επίσκεψη στο Παρίσι αρκεί για να καταλάβουμε πως πρέπει να ζει ο άνθρωπος

Με μία επίσκεψη στο Παρίσι στην μεγαλύτερη πόλη του δυτικού κόσμου και μια από τις πλουσιότερες στην Ευρώπη, καταλαβαίνει κανείς, πόσο μπροστά είναι οι πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι τηρούν μία ιδιαίτερα αισιόδοξη στάση, απέναντι στη ζωή.
Κάντε μια βαρκάδα στον Σηκουάνα και απολαύστε τη θέα από τον Πύργο του Άιφελ. Για τους λάτρεις της τέχνης, της φινέτσας και του ρομαντισμού η γαλλική πρωτεύουσα είναι μία μαγευτική πόλη. Το ηλιοβασίλεμα από τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου έως και την Παναγία των Παρισίων και πάνω από τα Ηλύσια Πεδία, είναι κάτι τόσο όμορφο, που πραγματικά λίγες έως ελάχιστες φορές θα ξαναδείτε στη ζωή σας.
Κι αν δεν μπορείτε να πάρετε μαζί σας το Παρίσι, όταν επιστρέψετε στην πατρίδα σας, το σίγουρο είναι ότι αναμνήσεις θα σας συντροφεύουν για μια ζωή.
Το Παρίσι είναι το τραπεζοοικονομικό κέντρο της Γαλλίας. Ανάμεσα στα σημαντικότερα μουσεία του Παρισιού και πολιτιστικά ιδρύματα, είναι το μουσείο τέχνης με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο, το μουσείο του Λούβρου καθώς και το Musée d’Orsay.
Τα περισσότερα από τα μεγάλα πανεπιστήμια και κολέγια της Γαλλίας βρίσκονται στο Παρίσι, όπως και οι μεγάλες εφημερίδες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Le Monde, Le Figaro και «Απελευθέρωση».
Η κεντρική περιοχή της πόλης κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα αποτελεί κομμάτι της «Πολιτιστικής Κληρονομιάς» της UNESCO και περιλαμβάνει αξιόλογα μνημεία, όπως την Παναγία των Παρισίων (12ος αιώνας), το Sainte-Chapelle (13ος αιώνας), τον Πύργο του Άιφελ (1889), το Grand Palais και Petit Palais (1900) και φυσικά τη «Βασιλική της Ιερής Καρδιάς» στη Μονμάρτρη (1914).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!