Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Μια αγκαλιά έγινε ο Λευκός Πύργος για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down
[Ζούγκλα]: Μια αγκαλιά έγινε ο Λευκός Πύργος για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

[Ζούγκλα]: Μια αγκαλιά έγινε ο Λευκός Πύργος για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Δεκάδες παιδιά τα όποια έχουν σύνδρομο Down μαζί με τους γονείς, τους φίλους και τους εκπαιδευτικούς τους αλλά και τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ένωσαν τα χέρια με στόχο να «αγκαλιάσουν» τον Λευκό Πύργο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down που έχει καθιερωθεί την 21η ημέρα του Μαρτίου.
Στόχος όσων έδωσαν το παρών στην μεγάλη γιορτή που στήθηκε κάτω από τον Λευκό Πύργο ήταν να διεκδικήσουν το σπάσιμο των στερεοτύπων και την αποδοχή των εν λόγω ατόμων από την κοινωνία.
Εκεί, βρέθηκε και ο κορυφαίος Έλληνας καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Γονιδιώματος, Στυλιανός Αντωναράκης, ο οποίος καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down το 2006.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αντωναράκης τόνισε: «Το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης είναι ότι οι συνάνθρωποι μας που έχουν σύνδρομο Down είναι λίγο διαφορετικοί από εμάς αλλά αποτελούν μέρος της κοινωνίας μας. Η Ημέρα του Συνδρόμου Down έχει καθιερωθεί για να μπορούμε να εντάξουμε τους συνανθρώπους μας αυτούς στην κοινωνία μας, να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία στην ύπαρξη του συνδρόμου Down και στην υποχρέωση που έχουμε να βοηθήσουμε και τα παιδιά και τις οικογένειες και τους ενήλικες με σύνδρομο Down.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!