Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Μέτρα-σοκ φέρνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο
[Ζούγκλα]: Μέτρα-σοκ φέρνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο

[Ζούγκλα]: Μέτρα-σοκ φέρνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα βρίσκεται για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση, με τους πολίτες να καλούνται να επωμιστούν το βάρος των νέων δυσβάσταχτων μέτρων που συνοδεύουν την επικαιροποίηση του τρίτου μνημονίου, την ώρα που το ελληνικό χρέος παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη.
Την αισιοδοξία του Μεγάρου Μαξίμου για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και άνοιγμα της συζήτησης για την ελάφρυνση των ελληνικών δανείων δεν συμμερίζονταν οι θεσμοί, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε τις τελευταίες ημέρες τόσο σε επίπεδο διαπραγμάτευσης όσο και σε επίπεδο δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων και εκπροσώπων του ΔΝΤ. Η επιμονή για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ την τριετία 2018-2020 τινάζει στον αέρα οποιαδήποτε σκέψη φορολογικής «ανακούφισης» κοινωνικών ομάδων, στραγγαλίζοντας παράλληλα επιχειρήσεις και αγορά.
Στη ρητορική των δανειστών για αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της δημιουργίας ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος, η κυβέρνηση αντιπαραθέτει ιδανικά και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ηθικά σωστό να λαμβάνονται μέτρα έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η οικονομική εξάρτηση, ωστόσο, ως απόρροια της δανειακής σύμβασης που υπεγράφη το επεισοδιακό καλοκαίρι του 2015, δεν αφήνει περιθώρια ελιγμών στο Μέγαρο Μαξίμου, οι «κόκκινες» γραμμές του οποίου έχουν «ξεθωριάσει» προ πολλού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!