Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
37 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 10 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Μεσόγειος SOS: «Η ΚΥΑ για την πλαστική σακούλα πάσχει στόχων και χρονοδιαγράμματος»
[Ζούγκλα]: Μεσόγειος SOS:  «Η ΚΥΑ για την πλαστική σακούλα πάσχει στόχων και χρονοδιαγράμματος»

[Ζούγκλα]: Μεσόγειος SOS: «Η ΚΥΑ για την πλαστική σακούλα πάσχει στόχων και χρονοδιαγράμματος»

Σε ανακοίνωση του το δίκτυο Μεσόγειος SOS, σχετικά με την ΚΥΑ που υπεγράφη χθες για την πλαστική σακούλα, αναφέρει:
«Όπως αναμενόταν, η ΚΥΑ για την πλαστική σακούλα (αριθμ. 180036/952/10.8.2017 – ΦΕΚ2812Β), προς συμμόρφωση με την Οδηγία 2015/720 της ΕΕ, δημοσιεύτηκε χθες χωρίς τη θεσμικά προαπαιτούμενη διαβούλευση από το αρμόδιο Υπουργείο, και «με την ψυχή στο στόμα» μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η προθεσμία της ΕΕ. Παρά τη μεγάλη καθυστέρηση, το κείμενο τελικά περιέχει τα όσα απορρέουν από την υποχρέωση ενσωμάτωσης, γεγονός που δεν δικαιολογεί ούτε την ολιγωρία τόσων μηνών ούτε την απουσία διαβούλευσης.
Η ΚΥΑ πάσχει στόχων και χρονοδιαγράμματος ως προς την αλλαγή της υπερκαταναλωτικής συνήθειάς μας στη χρήση της λεπτής μεταφερόμενης πλαστικής σακούλας. Δεν αποτελεί πρόταση στην προσπάθεια σημαντικής μείωσης στη χρήση της πλαστικής σακούλας με στόχο την οριστική κατάργηση, καθώς περιλαμβάνει απλά σειρά διατάξεων μόνο ως προς την υποχρέωση της ενσωμάτωσης και το ζήτημα της χρέωσης. Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS τονίζει για άλλη μια φορά τη σημαντικότητα των συμμετοχικών διαδικασιών με την κοινωνία των πολιτών στην αλλαγή των καταναλωτικών μας συνηθειών.
Η ουσιαστική αντιμετώπιση της αυξανόμενης ρύπανσης των θαλασσών απαιτεί την εφαρμογή της Οδηγίας ως μεταβατικού σταδίου, μέχρι την πλήρη κατάργηση της λεπτής μεταφερόμενης πλαστικής σακούλας, που, για το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, αποτελεί τη μόνη ενδεδειγμένη λύση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!