Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Manpower: Μικρός ο αντίκτυπος της αυτοματοποίησης στις θέσεις εργασίας βραχυπρόθεσμα
[Ζούγκλα]: Manpower: Μικρός ο αντίκτυπος της αυτοματοποίησης στις θέσεις εργασίας βραχυπρόθεσμα

[Ζούγκλα]: Manpower: Μικρός ο αντίκτυπος της αυτοματοποίησης στις θέσεις εργασίας βραχυπρόθεσμα

Μόλις το 10% των εργοδοτών στην Ελλάδα, σκοπεύει στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί ως αποτέλεσμα του τεχνολογικού μετασχηματισμού.
Αντιθέτως, η συντριπτική πλειονότητα, το 87% των Ελλήνων εργοδοτών, μέσα στην επόμενη διετία – τριετία σχεδιάζει να αυξήσει ή να διατηρήσει το προσωπικό του.
Αυτό προκύπτει από τη νέα έρευνα της Manpower, με τίτλο “Η ανάγκη για ρομπότ δεν είναι επιτακτική: Οι Δυνάμεις του Ανθρώπου αποτελούν λύση στην Επανάσταση δεξιοτήτων”.
Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 20.000 εργοδότες από 42 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, είχε ως στόχο να εξετάσει τον αντίκτυπο του αυτοματισμού στον αριθμό των απασχολούμενων, στις λειτουργίες των επιχειρήσεων και να ανακαλύψει τις προσωπικές δεξιότητες που έχουν την μεγαλύτερη αξία και παράλληλα δυσκολία να εντοπιστούν.
Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι καθώς οι εταιρείες μετασχηματίζονται ψηφιακά, βραχυπρόθεσμα, θα χρειαστούν περισσότερους ανθρώπους και όχι λιγότερους.
Ειδικότερα, το 86% των εργοδοτών παγκοσμίως αναφέρει ότι το προσωπικό τους θα αυξηθεί ή θα παραμείνει σταθερό τα επόμενα δύο χρόνια εξαιτίας της αυτοματοποίησης. Εξετάζοντας εσωτερικά τις επιχειρήσεις, ο αντίκτυπος ποικίλλει ανάλογα με τις λειτουργίες:
Το τμήμα Τεχνολογίας πληροφοριών (IT) βρίσκεται στην κορυφή, καθώς οι οργανισμοί επενδύουν σε ψηφιακές δεξιότητες και οι λειτουργίες πρώτης γραμμής και διαχείρισης πελατών (Frontline & Customer-Facing) ακολουθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!