Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Μάλτα: Η οδύσσεια του Lifeline τελείωσε
[Ζούγκλα]: Μάλτα: Η οδύσσεια του Lifeline τελείωσε

[Ζούγκλα]: Μάλτα: Η οδύσσεια του Lifeline τελείωσε

Οι 233 μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο Lifeline αποβιβάστηκαν στη Μάλτα χθες Τετάρτη έπειτα από μια εβδομάδα περιπέτειας στη Μεσόγειο καθώς καμία χώρα δεν δεχόταν να επιτρέψει στο πλοίο της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης να ελλιμενιστεί.
Η οδύσσεια του Lifeline είναι χαρακτηριστική της έντασης που επικρατεί στην ΕΕ αναφορικά με τη μεταναστευτική κρίση, η οποία θα βρίσκεται και στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.
Το Lifeline ελλιμενίστηκε χθες το βράδυ στη Βαλέτα, ενώ συνολικά οκτώ ευρωπαϊκές χώρες δέχθηκαν να φιλοξενήσουν τους μετανάστες: η Μάλτα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και η Ολλανδία.
Όμως, όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, οι μετανάστες πρώτα θα περάσουν από έλεγχο και μόνο «όσοι πραγματικά είναι αιτούντες άσυλο» θα έχουν δικαίωμα να λάβουν «προστασία», ενώ «θα ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία για τον επαναπατρισμό όσων δεν έχουν δικαίωμα».
Ο Βέλγος υπουργός αρμόδιος για το Άσυλο και τη Μετανάστευσης Τέο Φράνκεν έθεσε επίσης όρους: «Είμαστε ένας πιστός Ευρωπαίος εταίρος και θα βοηθήσουμε τη Μάλτα, ΟΜΩΣ: – πρέπει να πρόκειται για μία επιχείρηση -Το ανώτατο 15 άτομα – Εθνικότητες με υψηλά ποσοστά αναγνώρισης (του δικαιώματός τους στην παροχή ασύλου ή τη διεθνή προστασία)», τόνισε στον λογαριασμό του στο Twitter.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!