Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ε. Μακρόν: «Η Γαλλία δείχνει την αλληλεγγύη της στην υπεράσπιση της Ελλάδας»
[Ζούγκλα]: Ε. Μακρόν: «Η Γαλλία δείχνει την αλληλεγγύη της στην υπεράσπιση της Ελλάδας»

[Ζούγκλα]: Ε. Μακρόν: «Η Γαλλία δείχνει την αλληλεγγύη της στην υπεράσπιση της Ελλάδας»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, απαντώντας σε ερωτήματα ευρωβουλευτών αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα έναντι της Ελλάδας, τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να δείξει στην πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απέναντι σε οποιαδήποτε εξωτερική απειλή εναντίον των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Μακρόν δήλωσε ότι η αμυντική συνεργασία και η αλληλεγγύη στην ΕΕ είναι προτεραιότητα για τη χώρα του και τόνισε ότι όπως η Γαλλία έχει εκφράσει την υποστήριξή της στη Μεγάλη Βρετανία σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί εξωτερική απειλή, το ίδιο έχει κάνει και με την Ελλάδα, έχοντας διαβεβαιώσει και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Αναφερόμενος στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση ο Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε ότι η Γαλλία θα προτείνει την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε καθώς δεν γίνεται να αφεθούν μόνες τους οι χώρες πρώτης γραμμής να διαχειριστούν το βάρος των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ενώ διαβεβαίωσε τους Ευρωβουλευτές ότι θα προωθήσει και το ζήτημα μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου, ώστε να υπάρχουν κοινοί κανόνες στα κράτη-μέλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!