Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Λιβύη: Θεαματική μείωση του αριθμού των μεταναστών που είναι έγκλειστοι στα κέντρα κράτησης
[Ζούγκλα]: Λιβύη: Θεαματική μείωση του αριθμού των μεταναστών που είναι έγκλειστοι στα κέντρα κράτησης

[Ζούγκλα]: Λιβύη: Θεαματική μείωση του αριθμού των μεταναστών που είναι έγκλειστοι στα κέντρα κράτησης

Ο αριθμός των μεταναστών που κρατούνται από τις λιβυκές Aρχές κατέγραψε μεγάλη πτώση τον τελευταίο χρόνο, από τους 27.000 και πλέον τον Μάιο του 2017 στους 5.200 ανθρώπους σήμερα, δήλωσε τη Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτερος Λίβυος αξιωματούχος.
Ο στρατηγός Μοχάμεντ Μπισρ, επικεφαλής της Διεύθυνσης για την Καταπολέμηση της Παράνομης Μετανάστευσης (DCIM), πρόσθεσε ότι η μείωση αυτή επέτρεψε να κλείσουν περίπου είκοσι κέντρα κράτησης μεταναστών από τον Μάιο του 2017.
Στη χώρα δεν λειτουργούν πλέον παρά 32 κέντρα κράτησης έναντι 53 τον Μάιο του 2017, πρόσθεσε ο ίδιος.
Η μεταβολή αυτή εξηγείται από την επιτάχυνση των ρυθμού των επαναπατρισμών μεταναστών, που φέρνει σε πέρας κυρίως ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Πολλές αφρικανικές χώρες επαναπάτρισαν εκατοντάδες πολίτες τους μέσα στους τελευταίους μήνες, μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε η μετάδοση ενός ρεπορτάζ από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN για ένα φερόμενο σκλαβοπάζαρο στη Λιβύη.
Ο στρατηγός Μπισρ διευκρίνισε ότι οι 5.200 μετανάστες οι οποίοι κρατούνται στη Λιβύη θεωρούνται πρόσφυγες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και αναμένεται να μεταφερθούν σε τρίτες χώρες.
Είναι κατά κύριο λόγο άνθρωποι από την Αιθιοπία, την Ερυθραία και τη Σομαλία, εξήγησε.
Η UNHCR έχει καταγράψει 48.000 πρόσφυγες στη Λιβύη και ελπίζει οι 5.000 ως 10.000 από αυτούς να μετεγκατασταθούν σε τρίτες χώρες μέσα στο 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!