Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Λίβανος: Η Βηρυτός επιμένει, το Ριάντ διαψεύδει, η Γαλλία μεσολαβεί
[Ζούγκλα]: Λίβανος: Η Βηρυτός επιμένει, το Ριάντ διαψεύδει, η Γαλλία μεσολαβεί

[Ζούγκλα]: Λίβανος: Η Βηρυτός επιμένει, το Ριάντ διαψεύδει, η Γαλλία μεσολαβεί

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Σαουδική Αραβία έχει θέσει υπό κράτηση και την οικογένεια του Σαάντ αλ-Χαρίρι, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία στις 4 Νοεμβρίου με βιντεοσκοπημένη εμφάνισή του από το Ριάντ και έκτοτε δεν έχει επιστρέψει στον Λίβανο.
«Δεν έχουμε μέχρι σήμερα ζητήσει την επιστροφή τους, αλλά έχουμε επιβεβαιώσει ότι (η οικογένειά του) επίσης κρατείται και μέλη της οικογένειας υφίστανται σωματική έρευνα εξερχόμενα και εισερχόμενα στο σπίτι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αούν.
Νωρίτερα σήμερα ο Αούν ανέβασε τους τόνους κατηγορώντας την Σαουδική Αραβία ότι έχει αιχμάλωτο τον Χαρίρι, αφού έπειτα από τόσες μέρες δεν έχει επιστρέψει στη χώρα.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου αρνείται να κάνει δεκτή την παραίτηση του Χαρίρι, αν δεν επιστρέψει στον Λίβανο για να την υποβάλει ο ίδιος.
Η κράτηση του Χαρίρι συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο Λίβανος δεν μπορεί να περιμένει πολύ καιρό για την επιστροφή του, καθώς το κράτος θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, έγραψε ο Αούν στο Twitter. Το Ριάντ διαψεύδει τις κατηγορίες περί κράτησης ενώ και ο ίδιος ο Χαρίρι διεμήνυσε σήμερα μέσω Twitter ότι θα επιστρέψει σύντομα στη χώρα του και ότι είναι καλά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!