Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Σε λειτουργία το «Ηλεκτρονικό Αστυνομικό Τμήμα»
[Ζούγκλα]: Σε λειτουργία το «Ηλεκτρονικό Αστυνομικό Τμήμα»

[Ζούγκλα]: Σε λειτουργία το «Ηλεκτρονικό Αστυνομικό Τμήμα»

Συνολικά 31 υπηρεσίες προς πολίτες και φορείς του Δημοσίου είναι πλέον διαθέσιμες μέσω του «Ηλεκτρονικού Αστυνομικού Τμήματος», που έχει αρχίσει να λειτουργεί από τις 17 Οκτωβρίου. Μάλιστα, ο σχεδιασμός προβλέπει και άλλες περίπου 90 νέες υπηρεσίες στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο αστυνομικός υποδιευθυντής, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.
Η πλατφόρμα αυτή δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς να υποβάλουν αιτήματα διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα, καθώς και καταγγελίες για περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Η είσοδος των χρηστών στην πλατφόρμα πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://portal.astynomia.gr και η ταυτοποίησή τους γίνεται μέσω του συστήματος «TaxisNet» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι το ηλεκτρονικό αστυνομικό τμήμα, θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα αυξήσει το ρυθμό διεκπεραίωσης των παραπάνω υποθέσεων.
«Η λειτουργία ξεκίνησε από τις 17 Οκτωβρίου και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 17 αιτήσεις συμπολιτών μας. Δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να υποβάλλουν αιτήματα διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα, αλλά και για ζητήματα ηλεκτρικού εγκλήματος» τόνισε ο κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!