Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Κροατία: Επικυρώθηκε η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών
[Ζούγκλα]: Κροατία: Επικυρώθηκε η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

[Ζούγκλα]: Κροατία: Επικυρώθηκε η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Το κοινοβούλιο της Κροατίας επικύρωσε την Παρασκευή τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών, παρά την αντίθεση της Καθολικής Εκκλησίας που ασκεί μεγάλη επιρροή στη χώρα.
Πλέον τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης έχουν επικυρώσει 29 χώρες, εκ των οποίων 18 μέλη της Ε.Ε., στην οποία η Κροατία εντάχθηκε το 2013.
Με τη στήριξη της Καθολικής Εκκλησίας και της δεξιάς πτέρυγας του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος HDZ πολλοί Κροάτες ήταν αντίθετοι στην επικύρωση αυτής της Σύμβασης με την οποία οι χώρες δεσμεύονται να καταπολεμήσουν τη βία εναντίον των γυναικών, είτε πρόκειται για ενδοοικογενειακή βία, συζυγικό βιασμό ή ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων.
Οι διαδηλωτές και η Καθολική Εκκλησία θεωρούν αυτή τη Σύμβαση μέσο για να υιοθετηθεί «η θεωρία του φύλου» και να υπονομευθούν οι παραδοσιακές αξίες, η οικογένεια και ο χριστιανισμός.
Διαδηλώσεις κατά της επικύρωσης της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης πραγματοποιήθηκαν στις 24 Μαρτίου και τις 12 Απριλίου στο Ζάγκρεμπ και το Σπλιτ με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων.
Ο Κροάτης πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς, που προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα του HDZ, είχε υποσχεθεί ότι στο νομοσχέδιο για την επικύρωση της Σύμβασης θα περιλαμβανόταν ένα άρθρο που θα ανέφερε ότι «δεν θα υιοθετηθεί στα σχολεία η θεωρία του φύλου», μια παιδαγωγική θεωρία που φέρεται να αρνείται τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά και ότι δεν θα γίνει καμία τροποποίηση στο Σύνταγμα, το οποίο ορίζει ότι γάμος είναι η ένωση μιας γυναίκας με έναν άνδρα.
Η Καθολική Εκκλησία είχε φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίσει τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης «αιρετική». Περίπου το 90% των 4,2 εκατομμυρίων Κρατών είναι καθολικοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!