Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες με επίκεντρο το μεταναστευτικό
[Ζούγκλα]: Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες με επίκεντρο το μεταναστευτικό

[Ζούγκλα]: Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες με επίκεντρο το μεταναστευτικό

Με βασικό θέμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό ξεκινά σήμερα η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. Το ζήτημα διχάζει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, δημιουργεί τριγμούς στην γερμανική κυβέρνηση ενώ την ίδια ώρα σκληραίνει τη στάση της η Ιταλία. Βασικό θέμα της σύγκρουσης είναι η μετακίνηση των προσφύγων μεταναστών εντός της Ε.Ε.
Η κοινή πολιτική ασύλου αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των 28 αρχηγών των κρατών και των κυβερνήσεων, καθώς, πέρα από την επικαιρότητα, τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε θέσει ως προθεσμία για τη λήψη αποφάσεων αυτό το καλοκαίρι.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν καθίστα ται δυνατό και οι 28 αναμένεται να επι κεντρωθούν σε ζητήματα που άπτονται της περαιτέρω καταπολέμησης της παράτυπης μετανάστευσης, ενώ η αναθε ώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου παραπέμπεται στις καλένδες. Το αδιέξοδο επιβεβαιώθηκε και την περασμένη Κυριακή, στην άτυπη συνεδρίαση 16 ηγετών υπό τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Έντονη πίεση δέχεται η Άγκελα Μέρκελ από τους Χριστιανοκοινωνιστές εταίρους της στη Βαυαρία για να πείσει τις κυβερνήσεις άλλων χωρών μελών να επιταχύνουν τις διαδικασίες επιστροφής αιτούντων άσυλο που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε άλλες χώρες της ΕΕ. Οι Χριστιανοκοινωνιστές απειλούν να διαλύσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν δεν επιτευχθεί μια τέτοια λύση ως το τέλος αυτού του μήνα.
Κομβικό σημείο είναι αν θα υπάρξουν συλλογικές αποφάσεις ή αν κάθε χώρα θα αποφασίζει από μόνη της για το θέμα αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!