Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: KPMG Enterprise: Το 2018 ξεκίνησε δυνατά για την αγορά Venture Capital
[Ζούγκλα]: KPMG Enterprise: Το 2018 ξεκίνησε δυνατά για την αγορά Venture Capital

[Ζούγκλα]: KPMG Enterprise: Το 2018 ξεκίνησε δυνατά για την αγορά Venture Capital

Το πρώτο τρίμηνο του 2018 ξεκίνησε πολύ δυναμικά, πραγματοποιώντας επενδύσεις US$ 49,3 δις μέσω 2.661 επιχειρηματικών συμφωνιών –επίπεδα που αγγίζουν το παγκόσμιο τριμηνιαίο ρεκόρ σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της KPMG Enterprise Venture Pulse Q1 2018 σχετικά με τις παγκόσμιες τάσεις VC.
Οι αυξημένες επενδύσεις στην Ασία σε συνδυασμό με τις επενδύσεις-ρεκόρ των US$ 29,4 δισ. στην Αμερική –τα US$ 28,2 δισ. εκ των οποίων μόνο στις ΗΠΑ – έδωσαν μεγάλη ώθηση στην αγορά VC.
Παρότι ο όγκος των επιχειρηματικών συμφωνιών συνέχισε την πτωτική του πορεία το πρώτο τρίμηνο, το μέσο ύψος των συμφωνιών παγκοσμίως συνέχισε να αυξάνεται στις συμφωνίες όλων των σταδίων ωρίμανσης, αγγίζοντας τα US$ 1,3 εκατ. στο στάδιο των angels και seed, τα US$ 7,7 εκατ. για τα πρώιμα στάδια και US$ 15 εκατ. για τα μετέπειτα στάδια.
«Οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων εξακολουθούν να επενδύουν χρήματα σε εταιρείες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο ωριμότητας, εν μέρει λόγω του αριθμού των ώριμων unicorns που παραμένουν εκτός χρηματιστηρίου», επισημαίνει ο Brian Hughes, National Co-Lead Partner της KPMG Venture Capital Practice και Partner της KPMG στις ΗΠΑ.
Συμπληρώνει, «μετά τις δυναμικές δημόσιες εγγραφές των Dropbox και Zscaler αυτό το τρίμηνο και την αύξηση στον αριθμό των υποψηφίων για δημόσια εγγραφή, είναι πιθανό να δούμε αντιστροφή της τάσης τα αμέσως επόμενα τρίμηνα με αναζωπύρωση της κινητικότητας στις συμφωνίες αρχικών σταδίων».
Κύρια σημεία για το πρώτο τρίμηνο του 2018
— Οι παγκόσμιες επενδύσεις VC το πρώτο τρίμηνο του 2018 ανήλθαν στα US$ 49,3 δισ., σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017 που ήταν US$ 46 δισ., καταγράφοντας ισχυρή άνοδο χάρη σε πέντε συμφωνίες-μαμούθ άνω του US$ 1 δισ.
— Ο αριθμός των παγκόσμιων συμφωνιών VC υποχώρησε για τέταρτο συνεχές τρίμηνο στις 2.661, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 (3.286).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!