Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Κουβέλης: «Και μετά τις τουρκικές εκλογές, η Άγκυρα θα συνεχίσει την ρητορική της έντασης»
[Ζούγκλα]: Κουβέλης: «Και μετά τις τουρκικές εκλογές, η Άγκυρα θα συνεχίσει την ρητορική της έντασης»

[Ζούγκλα]: Κουβέλης: «Και μετά τις τουρκικές εκλογές, η Άγκυρα θα συνεχίσει την ρητορική της έντασης»

«Έχω την εκτίμηση ότι και μετά τις εκλογές, και με όποιο αποτέλεσμα, αυτή η ρητορική της έντασης θα συνεχιστεί, ανακαλύπτοντας αφελώς η Τουρκία ζητήματα τα οποία δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν, διότι οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο ορίζουν με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα, τι ανήκει στην Ελλάδα». Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε σήμερα το απόγευμα από το δημαρχείο Τρικάλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία, επισκεπτόμενος στρατιωτικές μονάδες σε Τρίκαλα και Λάρισα.
Ο κ. Κουβέλης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ μιλώντας στη συνέχεια για την Τουρκία επεσήμανε πως ο Ερντογάν τα κάνει όλα αυτά, για να διατηρεί το πεδίο, υποτίθεται ανοιχτό με θέματα, με σταθερή την διεκδίκησή του να βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή, της κυπριακής ΑΟΖ. Η ίδια η Τουρκία, δεν παρέλειψε να σημειώσει επίσης ο κ. Κουβέλης, «θα έχει κακά αποτελέσματα από αυτό, με το πρόσθετο δεδομένο, ότι έχει μία εύθραυστη και εξαιρετικά ευάλωτη εξωτερική πολιτική, και δεν έχει σε καμία περίπτωση συμμαχίες που θα τις επιτρέψουν να κάνει αυτά τα οποία προωθεί και τα προωθεί παράνομα».
Η ρητορική της έντασης συνεχίζεται, πρόσθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός, όπως συνεχίζεται απαράδεκτα, παράνομα η κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών, τονίζοντας:
«Και λέω παράνομα γιατί δεν έχει ασκηθεί καν ποινική δίωξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!