Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Δ. Κουτσούμπας: «Δεν θα αποφύγουμε θερμό επεισόδιο με κύρια ευθύνη της Τουρκίας»
[Ζούγκλα]: Δ. Κουτσούμπας: «Δεν θα αποφύγουμε θερμό επεισόδιο με κύρια ευθύνη της Τουρκίας»

[Ζούγκλα]: Δ. Κουτσούμπας: «Δεν θα αποφύγουμε θερμό επεισόδιο με κύρια ευθύνη της Τουρκίας»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, ερωτηθείς αν η αντιπολιτευτική τακτική του Κόμματος θα χαρακτηρίζεται στο εξής πιο έντονα από ακτιβιστικές ενέργειες απάντησε ότι «είναι μόνιμη η αντιπολιτευτική τακτική του ΚΚΕ τόσο μέσα στη Βουλή όσο και στους μαζικούς λαϊκούς αγώνες. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Αυτό που προσδιορίζεται ως αλλαγή, ενέργειες πιο δραστήριες, ακτιβιστικές κλπ. έχει να κάνει με την ένταση των προβλημάτων και την ένταση των αγώνων γύρω από συγκεκριμένα ζητήματα».
«Εδώ έχουμε πόλεμο, μια τεράστια εμπλοκή ισχυρών δυνάμεων που βομβαρδίζουν, κινδύνους που απειλούν την εδαφική ακεραιότητα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, μια κυβέρνηση η οποία υλοποιεί μια πολιτική “yes men”, κυρίως απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, έχει γεμίσει όλη την Ελλάδα από στρατόπεδα και από ΝΑΤΟϊκές βάσεις, πλέον δεν έχουμε μόνο τη Σούδα, αλλά και τον Άραξο με τα πυρηνικά, το Άκτιο, τη Λάρισα όπου εγκαθίστανται drones, εκτός από το Στρατηγείο, αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη για να ελέγχει τα Στενά του Βοσπόρου, ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκής αρμάδας στο Αιγαίο με πρόσχημα το προσφυγικό και νέα βάση που ετοιμάζεται στην Σύρο για ελλιμενισμό και μεταφορά αμερικανικών πολεμικών» είπε, προσθέτοντας ότι «όλα αυτά συνιστούν μια κατάσταση η οποία έχει και δυναμισμό και συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση σε συνδυασμό φυσικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλεπάλληλα ο λαός μας και η νεολαία όλα αυτά τα χρόνια».
Στο ερώτημα αν θεωρεί τη σημερινή κυβέρνηση «μία από τα ίδια» με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απάντησε «στις στρατηγικές επιλογές δεν αλλάζουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!