Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Κόσοβο – Μαυροβούνιο: Διακρατική κρίση για την οριοθέτηση των συνόρων
[Ζούγκλα]: Κόσοβο – Μαυροβούνιο: Διακρατική κρίση για την οριοθέτηση των συνόρων

[Ζούγκλα]: Κόσοβο – Μαυροβούνιο: Διακρατική κρίση για την οριοθέτηση των συνόρων

Η νέα επιτροπή της κυβέρνησης του Κοσόβου για την οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο δεν έδωσε το «πράσινο φως» για την επικύρωση της σχετικής διακρατικής συμφωνίας. Η επιτροπή που συστάθηκε από την κυβέρνηση Χαραντινάι, απέρριψε το πόρισμα της προηγούμενης επιτροπής, η οποία είχε καθορίσει την συνοριογραμμή το 2015, σε συνεργασία με Μαυροβούνιους αλλά και Αμερικανούς εμπειρογνώμονες. Η πρόταση της ωστόσο δεν κατατέθηκε προς ψήφιση στην βουλή του Κοσόβου, αφού ήταν αδύνατο να εξασφαλιστεί η υποστήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών.
Μεταξύ των πολιτικών που αντιδρούσαν στην επικύρωση της συμφωνίας με το Μαυροβούνιο ήταν και ο νυν πρωθυπουργός Ράμους Χαραντινάι. Το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου επικύρωσε την σχετική συμφωνία.
Για την κυβέρνηση του Κοσόβου, το θέμα της οριοθέτησης των συνόρων με το Μαυροβούνιο επιστρέφει στην αρχική φάση, γεγονός που εξόργισε του Αμερικανούς. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κόσοβο εξέδωσε ανακοινωθέν με το οποίο εκφράζει την απογοήτευση της για το πόρισμα της νέας επιτροπής προειδοποιώντας ότι η εκκρεμότητα για τα σύνορα οδηγεί στην απομόνωση του Κοσόβου.
«Τα συμπεράσματα της νέας κυβερνητικής επιτροπής για την οριοθέτηση των συνόρων είναι αβάσιμα, παραπλανητικά και εσφαλμένα. Η προηγούμενη πρόταση συμφωνίας έλαβε ως βάση την συμφωνία οριοθέτησης των συνόρων του 1974 και δεν συντρέχουν λόγοι αμφισβήτησης της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!