Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Κορκίδης: Ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι προσχωρούν σε οποιαδήποτε σύμβαση δανείου
[Ζούγκλα]: Κορκίδης: Ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι προσχωρούν σε οποιαδήποτε σύμβαση δανείου

[Ζούγκλα]: Κορκίδης: Ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι προσχωρούν σε οποιαδήποτε σύμβαση δανείου

Ενημέρωση ως προς την πρόσβαση σε μικροπιστώσεις που μπορούν πλέον να έχουν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, παρείχε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.
Με αφορμή τα δάνεια μέχρι 12.000 ευρώ, με χαμηλό επιτόκιο, τα οποία χορηγούν η Eurobank και η Παγκρήτια Τράπεζα, μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν με την Action Finace Initiative (ΑFI), η οποία εγγυάται την αποπληρωμή των δανείων, ο κ. Κορκίδης τόνισε πως οι ΜμΕ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει «να είναι πάντα πολύ προσεκτικοί όσοι προσχωρούν σε οποιαδήποτε σύμβαση δανείου, να εξετάζουν τους όρους και να μετρούν τις δυνατότητες αποπληρωμής ακόμα και ενός μικροδανείου».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ:
«Μέσω της συμφωνίας των δύο ελληνικών τραπεζών με την AFI, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 97% του ελληνικού επιχειρείν, “σπάνε” τον αποκλεισμό τους από τον τραπεζικό δανεισμό, μια και στην πλειονότητά τους δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια που θέτουν οι τράπεζες για τις χρηματοδοτήσεις. Σήμερα η εγγύηση της AFI καλύπτει τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορίνθου και την Κρήτη και το προσεχές διάστημα θα ιδρυθεί γραφείο στη Θεσσαλονίκη».
Πώς λειτουργεί η εγγύηση της ΑFI ότι τα δάνεια θα αποπληρωθούν;
Η AFI ζητά ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας να έχει εγγυητή που θα βοηθήσει στην αποπληρωμή της μικροπίστωσης (δανείου) στην περίπτωση που ο επιχειρηματίας δυσκολευτεί να πληρώσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!