Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Η κορυφή ανήκει στον 1.0 Ecoboost βενζινοκινητήρα
[Ζούγκλα]: Η κορυφή ανήκει στον 1.0 Ecoboost βενζινοκινητήρα

[Ζούγκλα]: Η κορυφή ανήκει στον 1.0 Ecoboost βενζινοκινητήρα

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα από τα καλύτερα μοτέρ εσωτερικής καύσης που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Ένα εξαιρετικό μηχανικό σύνολο, το οποίο προσφέρει κορυφαία απόδοση και έχει σαρώσει τα βραβεία στον θεσμό «International Engine of the Year».

Ο 1.0 Ecoboost της Ford έχει κερδίσει τον θαυμασμό της βιομηχανίας αυτοκινήτου, με τους μηχανικούς της εταιρείας να τον βελτιώνουν ακόμα περισσότερο, λανσάροντας μια πρωτοποριακή τεχνολογία. Όπως ανακοινώθηκε, ο κινητήρας θα γίνει ο πρώτος τρικύλινδρος σε παγκόσμιο επίπεδο που φέρει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου, για περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης καυσίμου.

Η απενεργοποίηση κυλίνδρου μεταφράζεται σε μειωμένο λειτουργικό κόστος για τους κατόχους, με αυτόματη διακοπή της παροχής καυσίμου και λειτουργίας των βαλβίδων σε έναν από τους κυλίνδρους σε συνθήκες μερικού φορτίου, όπως στο ρολάρισμα ή σε μέτριες ταχύτητες ταξιδιού. Η απενεργοποίηση και ενεργοποίηση γίνεται σε μόλις 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου, επιτρέποντας τη λειτουργία μέχρι τις 4.500 σ.α.λ.

Η σχεδίαση του συστήματος απενεργοποίησης ενός κυλίνδρου μειώνει την περιπλοκότητα, προς όφελος της μαζικής παραγωγής. Ωστόσο, το όλο εγχείρημα έκρυβε παράλληλα μία σημαντική πρόκληση προκειμένου να διατηρηθεί η πολιτισμένη λειτουργία του 1.0 EcoBoost. Έτσι υιοθετήθηκαν καινοτομίες, όπως μία έκκεντρη διάταξη στροφάλου και σκόπιμα μη ζυγοσταθμισμένα βολάν και τροχαλίες, που εξουδετερώνουν τους κραδασμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!