Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Κοντά σε συμφωνία για τον “Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών”
[Ζούγκλα]: Κοντά σε συμφωνία για τον “Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών”

[Ζούγκλα]: Κοντά σε συμφωνία για τον “Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών”

Σε τελικό στάδιο εισέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία της επέκτασης της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (λήγει το 2026) κατά 20 χρόνια, έως το 2046.
Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι δεν αποκλείεται σύντομα να βγει «λευκός καπνός» και να επιτευχθεί μία συμφωνία για τίμημα πέριξ του 1 δισ. ευρώ, σηματοδοτώντας αυτόματα την επιτυχία στην συγκέντρωση των εσόδων – στόχου από το Μνημόνιο για το 2018.
Αυτό θα επιτρέψει στο ΤΑΙΠΕΔ να “κλειδώσει” τον στόχο των 2 δισ. ευρώ στα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά από το 2011 οπότε και ιδρύθηκε για να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία και να συνεισφέρει στην μείωση του χρέους.
Στα έσοδα που ήδη έχει καταγράψει το ΤΑΙΠΕΔ λογιστικά και ταμειακά (232 εκατ. ο ΟΛΘ, 284 εκατ. ο ΟΤΕ, 251 εκατ. ο ΔΕΣΦΑ, συχνότητες ραδιοφάσματος, ακίνητα κλπ), τα οποία εκτιμάται ότι ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, θα έλθει να προστεθεί και το διεθνές αεροδρόμιο των Σπάτων.
Που οφείλονταν οι καθυστερήσεις
Σε ό,τι αφορά την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, χρειάστηκαν σχεδόν 2 χρόνια από το 2016, οπότε και ξεκίνησε η διαπραγμάτευση, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος.
Ωστόσο, οι καθυστερήσεις που υπήρξαν στις διαδικασίες ολοκλήρωσης και η πολυπλοκότητα του έργου, εντέλει οδήγησαν στην αύξηση του τιμήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!