Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Οι κονσερβοποιοί βιομήχανοι σκέφτονται να προαναγγείλλουν τις τιμές για τα ροδάκινα
[Ζούγκλα]: Οι κονσερβοποιοί βιομήχανοι σκέφτονται να προαναγγείλλουν τις τιμές για τα ροδάκινα

[Ζούγκλα]: Οι κονσερβοποιοί βιομήχανοι σκέφτονται να προαναγγείλλουν τις τιμές για τα ροδάκινα

Να προαναγγείλλουν ήδη από το χειμώνα τις ελάχιστες τιμές για την αγορά της παραγωγής του συμπύρηνου ροδάκινου σκέφτονται οι κονσερβοποιοί βιομήχανοι, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταστεί σε όλους σαφές το επίπεδο της ποιότητας που οφείλουν οι καλλιεργητές να παραδίδουν, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσής τους, Κώστας Αποστόλου.
Μάλιστα, το προαναφερόμενο θέμα τέθηκε επί τάπητος στην πρώτη επαφή του προέδρου της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ) με τους επικεφαλής ροδακινοπαραγωγών συμπύρηνου σε Ημαθία και Πέλλα, που αντιπροσωπεύουν το 95% και πλέον της συνολικής παραγωγής στην χώρα.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση των δύο πλευρών, που έγινε με πρωτοβουλία της ΕΚΕ, αναγνωρίστηκε ομόφωνα -σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου- η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί σε οικονομικό επίπεδο και λόγω των αυξημένων τους υποχρεώσεων πλέον. Ταυτόχρονα όμως, «όλοι συμφωνήσαμε ότι η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος φθίνει σημαντικά τα τελευταία χρόνια».
Χαρακτηριστικά, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι «εάν πριν από πέντε χρόνια μου έλεγε κάποιος να πάμε σε ένα ελληνικό σούπερ μάρκετ να δοκιμάσουμε ροδάκινο Ελλάδας ή κινέζικο, θα πήγαινα τρέχοντας με τη σιγουριά του “νικητή” για το ελληνικό προϊόν, όμως σήμερα οφείλω να παραδεχτώ ότι πλέον έχω κάποιες επιφυλάξεις». Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε, «ενώ τα τελευταία χρόνια οι ανταγωνιστές μας, όπως οι Κινέζοι, βελτιώνουν την ποιότητα του προϊόντος τους, εμείς αντί να διαφυλάξουμε την άριστη που είχαμε προ τριετίας, δυστυχώς βλέπω ότι δεν το πράττουμε, με αποτέλεσμα να χάνουμε το πλεονέκτημα της ανταγωνιστικότητας που είχαμε πετύχει διεθνώς».
Για του λόγου του αληθές, ο κ. Αποστόλου επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι παρά τη φετινή αύξηση 37% στην συνολική παραγωγή, σε 380.000 τόνους, έναντι των 277.000 τόνων πέρυσι, οι προσδοκίες των κονσερβοποιών δεν ικανοποιήθηκαν, ενώ όπως τόνισε, το κόστος παραγωγής για την ΕΚΕ καταγράφηκε αυξημένο σε ποσοστό 8%-10%, λόγω κακής πρώτης ύλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!