Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Με κομμένη την ανάσα
[Ζούγκλα]: Με κομμένη την ανάσα

[Ζούγκλα]: Με κομμένη την ανάσα

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί η Ευρώπη αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος την γείτονα χώρα Ιταλία, να προετοιμάζεται για το δημοψήφισμα στις 4 του Δεκέμβρη. Ένα δημοψήφισμα το οποίο έχει αναστατώσει την οικονομία της χώρας, αφού οι πολίτες σπεύδουν καθημερινά και αδειάζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Παράλληλα 8 τράπεζες κινδυνεύουν με χρεωκοπία, ενώ το χρηματιστήριο του Μιλάνου έχει καταγράψει απώλειες. Ο λόγος της αναστάτωσης αυτής είναι η ανασφάλεια που υπάρχει για την έκβαση του δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής και οι συνέπειες τις οποίες μπορεί να έχει ως προς την παραμονή ή μη της Ιταλίας στην ευρωζώνη.
Το συνταγματικό δημοψήφισμα στην Ιταλία θα διεξαχθεί με ερώτημα την έγκριση ή την απόρριψη του νομοσχεδίου συνταγματικής αναθεώρησης που ψήφισε το ιταλικό Κοινοβούλιο την άνοιξη του 2016.
Επενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο αυτό δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών της Βουλής και της Γερουσίας και γι αυτό προβλέπεται διεξαγωγή δημοψηφίσματος αν υποβληθεί σχετική αίτηση από το ένα πέμπτο των μελών οποιουδήποτε από τα δύο νομοθετικά σώματα ή 500.000 εκλογέων.
Οι Ιταλοί θα προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου για να πουν «ναι» ή «όχι» στις μεταρρυθμίσεις του Συντάγματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!