Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Η κυβέρνηση Τριντό επαναπατρίζει τις οικογένειες διπλωματών που υπηρετούν στην Κούβα
[Ζούγκλα]: Η κυβέρνηση Τριντό επαναπατρίζει τις οικογένειες διπλωματών που υπηρετούν στην Κούβα

[Ζούγκλα]: Η κυβέρνηση Τριντό επαναπατρίζει τις οικογένειες διπλωματών που υπηρετούν στην Κούβα

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό αποφάσισε να επαναπατριστούν τα μέλη των οικογενειών των καναδών διπλωματών που υπηρετούν στην πρεσβεία της χώρας στην Κούβα, διότι η αιτία των ασυνήθιστων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισαν παραμένει ακόμη άγνωστη, ενώ εκτιμήσεις ειδικών εγείρουν ανησυχίες περί του ότι υπέστησαν νέου είδους εγκεφαλικά τραύματα, γνωστοποίησε η Οτάβα τη Δευτέρα.
Οι αρχές του Καναδά διενεργούν ακόμη έρευνες για να εξακριβώσουν τα αίτια των συμπτωμάτων, τα οποία είχαν αναφερθεί για πρώτη φορά από Καναδούς που σχετίζονταν με την πρεσβεία της Αβάνας το 2017 και τα οποία αναφέρθηκαν επίσης από διπλωμάτες των ΗΠΑ στην Κούβα.
Τα συμπτώματα -μεταξύ άλλων απώλεια ακοής, ζαλάδες, δυνατοί πονοκέφαλοι, ναυτίες…- παρουσίασαν 10 από τα 27 μέλη του διπλωματικού προσωπικού και τα μέλη των οικογενειών τους που υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, δήλωσε καναδός κυβερνητικός αξιωματούχος.
Μολονότι δεν έχουν αναφερθεί νέα κρούσματα από το φθινόπωρο του 2017, διπλωμάτες και μέλη των οικογενειών τους που επέστρεψαν στον Καναδά συνεχίζουν να αισθάνονται τα συμπτώματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η έντασή τους είχε αμβλυνθεί πριν επαναπατριστούν.
Η καναδική κυβέρνηση έλαβε εξάλλου πληροφορίες από ειδικούς στον Καναδά και στις ΗΠΑ που εγείρουν ανησυχίες για ένα νέο είδος επίκτητου εγκεφαλικού τραύματος, σύμφωνα με τον καναδό αξιωματούχο. Οι θεωρίες περί επίθεσης με κάποιου είδους «ηχητικό» όπλο, που είχαν διατυπώσει πρώτοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πέρυσι, ή περί ομαδικών ψυχοσωματικών αιτίων θεωρούνται πλέον απίθανο να ισχύουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!