Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Kυβέρνηση κροίσων
[Ζούγκλα]: Kυβέρνηση κροίσων

[Ζούγκλα]: Kυβέρνηση κροίσων

Στα… βήματα του Τζορτζ Μπους του νεότερου φαίνεται να βαδίζει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τουλάχιστον όσον αφορά στην επιλογή των στελεχών της κυβέρνησής του με βάση το… εισόδημά τους.
Τα στελέχη του επιτελείου του Μπους είχαν περιουσίες που ανέρχονταν -με σημερινές τιμές- στα 250 εκατ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 1/10 του πλούτου του ανθρώπου που ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να διορίσει στο Υπουργείο Εμπορίου, αναφέρει η «Washington Post».
Στα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί συμπεριλαμβάνονται αρκετοί πολυεκατομμυριούχοι, ένας κληρονόμος πάμπλουτης οικογένειας, αλλά και δύο δισεκατομμυριούχοι, με συμμετοχή στη λίστα του περιοδικού «Forbes», ενώ ο πλούτος της οικογένειας του ενός έχει αξία ίση με αυτή της περιουσίας του Άντριου Μέλον, ο οποίος ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πριν από έναν αιώνα.
Τα ονόματα που ακούγονται για τις αναθέσεις σε άλλες θέσεις της νέας κυβέρνησης είναι ενδεικτικά των κινήσεων του Τραμπ για τη συμμετοχή στελεχών με μεγάλη περιουσία.
Αρκετοί από τους ανθρώπους που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στη νέα κυβέρνηση γεννήθηκαν πλούσιοι, σπούδασαν σε πανεπιστήμια που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ακαδημαϊκής αξιολόγησης των ΗΠΑ, ενώ συνέχισαν να συγκεντρώνουν περισσότερο πλούτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!