Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Κυρ. Μητσοτάκης: «Πρέπει να πολεμήσουμε στιγματισμούς και προκαταλήψεις»
[Ζούγκλα]: Κυρ. Μητσοτάκης: «Πρέπει να πολεμήσουμε στιγματισμούς και προκαταλήψεις»

[Ζούγκλα]: Κυρ. Μητσοτάκης: «Πρέπει να πολεμήσουμε στιγματισμούς και προκαταλήψεις»

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση
Την Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων – Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ), στα γραφεία της στο Χαλάνδρι, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Απευθυνόμενος στο Διοικητικό Συμβούλιο, στους εργαζομένους και στα παιδιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Με πολύ μεγάλη χαρά επισκέπτομαι, σήμερα, αυτήν την εξαιρετική δομή, σε μία ημέρα σημαντική. Η 21η Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα συνδρόμου Down. Και είναι μία ημέρα στην οποία όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε τα παιδιά τα οποία έχουν βαριές μορφές νοητικής υστέρησης.
Πρέπει, κατ’ αρχάς, να πολεμήσουμε στιγματισμούς και προκαταλήψεις. Και μέσα από τη δική σας δομή, αποδεικνύεται ότι, με τη σωστή φροντίδα, αλλά και με τη σωστή επιστημονική κατάρτιση, τα παιδιά αυτά μπορούν να έχουν, πια, μία ποιοτική ζωή και να εξαντλούν στο μέγιστο τις δυνατότητες τις οποίες έχουν.
Η δική μας φροντίδα και το δικό μας μέλημα ως Πολιτεία είναι να δημιουργήσουμε ένα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, ώστε αυτές οι δομές να παραμείνουν ανοιχτές. Και να μπορούν να παρέχουν ποιοτικές φροντίδες στα παιδιά, τα οποία νοσηλεύονται εδώ, είτε σε καθημερινό πρόγραμμα είτε στο οικοτροφείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!