Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση αδρανεί επικίνδυνα στα εθνικά θέματα
[Ζούγκλα]: Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση αδρανεί επικίνδυνα στα εθνικά θέματα

[Ζούγκλα]: Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση αδρανεί επικίνδυνα στα εθνικά θέματα

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής εξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στα εθνικά θέματα, κάνοντας ταυτόχρονα μία συνολική κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και κατηγορώντας την για αδράνεια και χαλαρότητα στο θέμα του Αιγαίου αλλά και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Στην πορεία για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς η κ. Γεννηματά με τους κυρίους Θεοδωράκη, Καμίνη, Παπανδρέου και Θεοχαρόπουλο αναφέρθηκαν και στο σκάνδαλο της Novartis, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξή τους για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και ζητώντας να κληθούν σε αυτήν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και να εξεταστούν σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα.
Αναλυτικά η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου:
1. Για τα Εθνικά Θέματα
Α) Η Τουρκία εντείνει την προκλητικότητά της στο Αιγαίο και την Κύπρο καταπατώντας τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, αμφισβητώντας απαράδεκτα τα Ελληνικά κυρίαρχα δικαιώματα στα Ίμια. H αδράνεια και η χαλαρότητα με την οποία η Κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα δεν εξυπηρετεί τα Εθνικά μας συμφέροντα.
Αποδεικνύεται δε τώρα, ότι δυστυχώς η κυβερνητική προχειρότητα είχε ως τελικό αποτέλεσμα η επίσκεψη Ερντογάν να έχει αρνητικές συνέπειες για τα ελληνικά συμφέροντα.
Η Κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιηθεί. Να αναλάβει πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ αλλά και σε επίπεδο κυβερνήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!