Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Κοινή δήλωση Μπόμπολα-Κούτρα για τις αλλαγές στο δ.σ.
[Ζούγκλα]: Κοινή δήλωση Μπόμπολα-Κούτρα για τις αλλαγές στο δ.σ.

[Ζούγκλα]: Κοινή δήλωση Μπόμπολα-Κούτρα για τις αλλαγές στο δ.σ.

Στην πρόταση της Change4Ellaktor προς τους μετόχους της Ελλάκτωρ, απαντάνε σε κοινή δήλωσή τους οι Λεωνίδας Μπόμπολας και Δημήτρης Κούτρας.
Το κείμενο της δήλωσης:
Δήλωση Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα
– Όλα τα σημερινά μέλη του Δ.Σ. εκλέχθηκαν ομόφωνα από τη Γ.Σ. μετά από ομόφωνη πρόταση της Διοίκησης σε αυτή.
– Δεν πρόσκεινται σε καμία πλευρά, αλλά υπηρετούν αποκλειστικά το καλό της Εταιρίας. Οι αδελφοί Καλλιτσάντση είναι αυτοί που δύο εβδομάδες πριν την Γ.Σ. βρήκαν “καινούριους’’ συμμάχους και προσβλητικά λοιδόρησαν όλο το υπόλοιπο συμβούλιο ως ανίκανους (εξ ιδίων κρίνοντας τα αλλότρια).
– Πράγματι είναι συγκινητική η προσήλωσή τους στις Δημοκρατικές Διαδικασίες. Φαίνεται πως οι ίδιοι τα μέλη του Δ.Σ. που προτείνουν “τα εξέλεξαν” μέσα από εκλογικές διαδικασίες της βάσης με προφανή στόχο να γνωρίζουν καλά τα προβλήματα του κλάδου και λεπτομερώς τη λειτουργία του Ομίλου.
– Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας αφού όλες οι προτάσεις πρέπει να ψηφιστούν ή να απορριφθούν από την Γ.Σ. (δηλαδή τους Μετόχους).
– Τόση υποκρισία μόνο βλάπτει.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε για τα εξής:
• Η πρόταση μας για τη σύνθεση του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν προάγει μόνο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και των μετόχων της, αλλά διασφαλίζει την συνέχεια και την ομαλότητα στην εταιρία και είναι και απολύτως συμβατή με τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης και το Ελληνικό Εταιρικό Δίκαιο, δεδομένου ότι, σε συνέχεια των επερχόμενων αλλαγών στο ΔΣ και της απόφασης των Μετόχων στις 25 Ιουλίου 2018:
– Το Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα αποτελείται από 10 μέλη (πέντε από τα οποία θα είναι νέα, ενώ τα υπόλοιπα πέντε θα εξασφαλίσουν τη διοικητική συνέχεια)
– Το Δ. Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα έχει 5 Ανεξάρτητα, μη εκτελεστικά μέλη (τέσσερα νέα), 1 (νέο) μη εκτελεστικό μέλος και 4 εκτελεστικά μέλη
– Ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα είναι ένα νέο, μη εκτελεστικό μέλος που θα πληροί τα κριτήρια ενός ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους και θα είναι μέλος της Επιτροπής Ελέγχου
– Η διάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου που προτείνεται συνδυάζει ηγετικές ικανότητες και δεξιότητες επιχειρηματικής και χρηματοοικονομικής διοίκησης, με εκτεταμένη διεθνή εμπειρία σε θέματα νομικά, κανονιστικής και περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, καθώς και σε θέματα διαχείρισης κινδύνου και αναδιαρθρώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!