Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: «Κίνδυνος εισροής τζιχαντιστών στην Ευρώπη εάν πέσει η Μοσούλη»
[Ζούγκλα]: «Κίνδυνος εισροής τζιχαντιστών στην Ευρώπη εάν πέσει η Μοσούλη»

[Ζούγκλα]: «Κίνδυνος εισροής τζιχαντιστών στην Ευρώπη εάν πέσει η Μοσούλη»

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα ασφαλείας Τζούλιαν Κινγκ προειδοποιεί για τον κίνδυνο ροής τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου προς την Ευρώπη, εάν πέσει το προπύργιο της οργάνωσης στη Μοσούλη, μετά την ιρακινή επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Die Welt».
«Η ανακατάληψη του προπυργίου του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο βόρειο Ιράκ, της Μοσούλης, είναι πιθανόν να οδηγήσει τους μαχητές της οργάνωσης που είναι έτοιμοι για δράση να επιστρέψουν στην Ευρώπη» δήλωσε ο Κινγκ.
«Ακόμη και ένας μικρός αριθμός (τζιχαντιστών) αντιπροσωπεύει σοβαρή απειλή, για την οποία οφείλουμε να προετοιμασθούμε, αυξάνοντας την ικανότητα αντίστασης απέναντι στην τρομοκρατική απειλή» δηλώνει ο Βρετανός επίτροπος.
Οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις ξεκίνησαν την ευρεία στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της δεύτερης σε μέγεθος πόλης του Ιράκ, του τελευταίου προπυργίου του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη χώρα.
Η μάχη προδιαγράφεται μακρά και δημιουργεί πολύ σοβαρή ανησυχία για ανθρωπιστική καταστροφή, η οποία απειλεί να πλήξει 1,5 εκατ. κατοίκους που ζουν ακόμη εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!