Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Κίνα: Το Πεκίνο θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς ή κυρώσεις στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου
[Ζούγκλα]: Κίνα: Το Πεκίνο θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς ή κυρώσεις στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

[Ζούγκλα]: Κίνα: Το Πεκίνο θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς ή κυρώσεις στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

Το Πεκίνο διαμήνυσε το Σάββατο ότι είναι έτοιμο να ανταπαντήσει υιοθετώντας «τα αναγκαία μέτρα» για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του στην περίπτωση που οι ΗΠΑ εφαρμόσουν εμπορικές κυρώσεις στις εξαγωγές κινεζικού χάλυβα και αλουμινίου.
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει εκπονήσει τρία σενάρια για την επιβολή δασμών ή ποσοστώσεων στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, ώστε να διαφυλαχθούν, όπως υποστηρίζει, η εθνική ασφάλεια και οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Οι κυρώσεις αφορούν όλες τις χώρες, όμως η Κίνα είναι αυτή που θα πληγεί περισσότερο αν εφαρμοστούν.
«Αν η τελική απόφαση των ΗΠΑ επηρεάσει τα κινεζικά συμφέροντα, η Κίνα θα υιοθετήσει τα αναγκαία μέτρα για να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά της» τόνισε ο Ουάνγκ Χετζούν, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εμπορίου. Απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό ότι απειλείται η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
«Τα συμπεράσματα των ερευνών (σ.σ. του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ) είναι αβάσιμα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», διαβεβαίωσε.
Ο πρόεδρος Τραμπ έχει περιθώριο μέχρι τις 11 Απριλίου για να μελετήσει το φάκελο που αφορά τον χάλυβα και να λάβει αποφάσεις και μέχρι τις 19 του ίδιου μήνα για το αλουμίνιο.
Η Ουάσινγκτον «δεν θα έπρεπε να υιοθετήσει, ελαφρά τη καρδία, περιοριστικά μέτρα υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας (.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!