Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Κίνα: Μειώνει το αποθεματικό για τις τράπεζες, απελευθερώνει 200 δισ. δολάρια η κεντρική τράπεζα
[Ζούγκλα]: Κίνα: Μειώνει το αποθεματικό για τις τράπεζες, απελευθερώνει 200 δισ. δολάρια η κεντρική τράπεζα

[Ζούγκλα]: Κίνα: Μειώνει το αποθεματικό για τις τράπεζες, απελευθερώνει 200 δισ. δολάρια η κεντρική τράπεζα

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει περισσότερα από 200 δισ. δολάρια για τις τράπεζες, ώστε να δανείσουν και να αποπληρώσουν βραχυπρόθεσμα δάνεια, δημιουργώντας νέες ανησυχίες για την επιβράδυνση του momentum οικονομικής ανάπτυξης λόγω της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ.
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι το ποσό των αποθεμάτων που απαιτείται να έχουν οι εμπορικές τράπεζες, θα μειωθεί κατά 1%.
Η μείωση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 25 Απριλίου, θα απελευθερώσει περίπου 1,3 τρισ. γουάν.
Οι τράπεζες πρέπει να χρησιμοποιήσουν 900 δισ. γουάν για να αποπληρώσουν βραχυπρόθεσμα χρέη που οφείλονται στην κεντρική τράπεζα, ενώ τα υπόλοιπα 400 δισ. γουάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς χορήγηση νέων δανείων.
Σε ανακοίνωσή της, η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι η μείωση του ποσού των αποθεματικών θα βοηθήσει να μειωθεί το κόστος χρηματοδότησης για τις τράπεζες και θα καταστήσει πιο εύκολο το δανεισμό προς τις μικρές επιχειρήσεις.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει την “ουδέτερη” νομισματική στάση, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει επαρκής ρευστότητας στο χρηματοπιστωτική σύστημα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!