Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Κίνα: Μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας της λίμνης Ερχάι
[Ζούγκλα]: Κίνα: Μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας της λίμνης Ερχάι

[Ζούγκλα]: Κίνα: Μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας της λίμνης Ερχάι

Παρότι δεν υπάρχουν αυτήν την εποχή τουρίστες στο χωριό Λιγιουάν της νοτιοδυτικής επαρχίας Γιουνάν ξενώνες και εστιατόρια κατά μήκος της λίμνης είναι έτοιμα να καλωσορίσουν τους επισκέπτες.
Το χωριό που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Ερχάι, κοντά στην πόλη Νταλί, κατηγορήθηκε πρόσφατα ότι ρίχνει λύματα στη λίμνη με αποτέλεσμα από τις αρχές Μαρτίου του 2017 να κλείσουν 18 ξενώνες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξουν εκ νέου, είναι μόνο μετά την εγκατάσταση ενός συστήματος επεξεργασίας λυμάτων.
«Στην αρχή δεν κατάλαβα γιατί κλείσαμε, πόσο μάλλον που το στεγαστικό μας δάνειο ‘έτρεχε’ ακόμα. Εκπρόσωποι της κυβέρνησης ήρθαν να μας μιλήσουν αρκετές φορές» λέει ο Γιανγκ Σιαολί, ιδιοκτήτης ξενώνα. «Τώρα καταλαβαίνω. Παρότι δεν έρχονται τώρα τουρίστες, μακροπρόθεσμα, το σύστημα επεξεργασίας λυμάτων θα προστατεύσει το περιβάλλον, γεγονός που θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες».
Σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη διάρκεια των εργασιών του 19ου Εθνικού Κογκρέσου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) φέτος τον Οκτώβριο, η Κίνα θα υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση για την προστασία των βουνών, των ποταμών, των δασών, των γεωργικών εκτάσεων, των λιμνών και λιβαδιών, εφαρμόζοντας τα πιο αυστηρά συστήματα περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς και την εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον μοντέλων ανάπτυξης και τρόπου ζωής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!